KLJUČNO PITANJE

Velika dilema doktora: Kada probuditi Schumachera?

11.01.2014 u 22:01

Bionic
Reading

Već dva tjedna nesretni Michael Schumacher leži u umjetnoj komi. Sada je pred liječničkim timom okji se bavi stanjem automoto legende ključno i nimalo jednostavno pitanje - koji je optimalan termin za 'buditi' Nijemca

Schumacher je u stanju umjetne kome od 29. prosinca kada se nesreća i dogodila, a iz bolnice u Grenobleu informacije više ne dolaze. Tako je i bolje, jer nema - loših vijesti. No, ipak unutar zidova vodi se živa rasprava kako izvesti najdelikatniji dio nužan za kvalitetu budućeg života slavnog vozača.

'Nakon što su istekla dva tjedna treba donositi odluke. Što liječnici prije krenu buditi Michaela iz kome to su veći izgledi da će mu se vratiti osnovne vitalne funkcije, kao što je disanje,' kaže za Bild prof. Heinzpeter Moecke, direktor instituta u hamburškoj klinici.

Nakon dva tjedna očekuje se splašnjavanje otekline na glavi, a u razdoblju koje će uslijediti anestetici koji održavaju umjetnu komu mogu početi ozbiljno oštećivati jetru. Nimalo laka odluka, ali Schumacher je u rukama najboljuih stručnjaka koji će sigurno znati povući pravi potez.