sve zbog uniteda

Velika čistka u Parizu; legendarni Gigi Buffon napušta PSG, a s njim odlaze i dva Brazilca

17.03.2019 u 15:34

Bionic
Reading

Na Parku prinčeva nema mira, posebice nakon što je PSG šokantno ispao u osmini finala Lige prvaka od Manchester Uniteda. Čelnici kluba odlučili su počistiti svlačionicu, a ceh će platiti veterani

Nezadovoljstvu nema kraja, PSG je proteklih godina uložio stotine milijuna eura u pojačanja, jedini cilj bio je osvajanje Lige prvaka, ali ni ove sezone nisu bili blizu tog ostvarenja.

U osmini finala izbacio ih je Manchester United, nakon što je PSG slavio na Old Traffordu 2:0 uzvrat je trebao biti tek formalnost. No, i desetkovani 'crveni vragovi' bili su prevelik izazov za zvjezdanu momčad PSG-a koja je doživjela veliko poniženje pred svojim navijačima na Parku prinčeva te izgubila 3:1 i ispala iz Lige prvaka.

Svima je bilo jasno da će čelnici kluba krenuti u čistku, a sada je jasno i koji će igrači među prvima napustiti momčad. Francuski mediji tvrde kako je prvi na 'listi za odstrel' Gigi Buffon (41). Legendarni je golman stigao ovog ljeta kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Juventusom, ponadao se da bi s PSG-om mogao do jedinog trofeja koji mu nedostaje. No, pokazalo se kako je baš Buffon jedan od izravnih krivaca za poraz od Uniteda, kiksao je preiskusni golman, a zbog toga mu PSG neće ponuditi novi ugovor te će Gigi na kraju sezone morati potražiti novi angažman.

  • +5
Gianluigi Buffon - legendarni talijanski golman Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No, neće biti jedini. Uz njega će i dva brazilska veterana morati krenuti dalje. Prvi je Dani Alves (35) koji je, kao i Buffon, u PSG stigao iz Juventusa kao slobodan igrač. Nažalost, godine su učinile svoje, Dani Alves i dalje je majstor, ali nije to više onaj igrač koji je svojedobno svojim nastupima oduševljavao u Barceloni.

  • +4
PSG - Manchester United; Liga prvaka; 6.3.2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Čelnici PSG-a će se zahvaliti i klupskoj legendi, Thiago Silva (34) punih je sedam sezona na Parku prinčeva, kapetan je ove momčadi, ali i njegovo je vrijeme isteklo na kraju ove sezone. Nekad je bio jedan od najboljih svjetskih stopera, ali i njega su godine 'pritisnule', sve se teže nosi i konkurencijom koja je od njega mlađa cijelo desetljeće. I on će kao slobodan igrač morati potražiti neku novu sredinu u kojoj će završiti karijeru.

  • +3
Liga prvaka, osmina finala: ManUtd - PSG Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

PSG će s ova tri 'otkaza' poprilično 'očistiti' blagajnu, od njihovih će se ugovora osloboditi oko 20 milijuna eura, pa će biti i za koje pojačanje...