Carvajal se javio

Važan igrač Real Madrida rekao kojeg igrača odmah žele; evo što to znači za Modrića

05.04.2024 u 12:29

Bionic
Reading

U Real Madridu nikako nema mira ni prave politike kad su njihovi mladi igrači u pitanju

Tako se sve više piše kako je dolaskom sjajnog Engleza Judea Bellinghama kraljevski klub praktički zatvorio vrata Sergiu Arribasu.

Tko je Arribas? Jedan od mnogih koji je stasao u Realu, ali nije dobio priliku. Riječ je o 22-godišnjem ofenzivnom veznjaku koji je visoko ocijenjen u Madridu, ali je prodan u Almeriju.

O toj temi je progovorio 32-godišnji sjajni igrač Reala Dani Carvajal jer tema su bili upravo mladi talenti Barcelone predvođeni Lamineom Yamalom (16) i Pauom Cubarsijem (17) i usporedba s Realom. No, očito je Carvajal želio poslati jasnu poruku da se igrač kao što je Arribas 'mora vratiti u klub!'

Naime, u Barceloni jako paze na svoje mlade igrače koje odgajaju i svojoj akademiji (La Masia) i pripremaju ih za prvu momčad. To je njihova strategija, a s druge strane kod Real Madrida nije tako. Ukratko, u Realu mlade igrače – kako i sami kažu – pripremaju za svestranost, otpornost te mogućnost prilagodbe na nekoliko različitih taktičkih stilova.

Ukratko, prema s studiji Međunarodnog centra za sportske studije iz studenog 2023., Real Madrid je klub koji je proizveo najveći broj aktivnih igrača u pet najboljih europskih liga, njih 44.

Ali nažalost zbog jake konkurenciji rijetki od njih se probiju do prve momčadi.

Ukratko, Nacho, koji ima 34 godine, jedini je član madridske momčadi koji je stigao direktno iz klupske akademije. Primjerice, Carvajal je dijete Real Madrida, ali se vratio u klub preko Bayer Leverkusena i nije jedini takav primjer.

Stoga se mnogi pitaju hoće li Sergio Arribas dobiti priliku jer, kako piše The Athletic, prema onima koji ga poznaju, san mu je zaigrati za Real.

No, na njegovu bi situaciju moglo utjecati i to hoće li Luka Modrić ostati još godinu dana u klubu te hoće li Dani Ceballos ostati. Ceballos, 27, ove je sezone samo četiri puta startao za Madrid, a Modrić će uskoro proslaviti 39. rođendan.

A Arribas je samo jedan primjer kako im igrači koje su odgajali i koji imaju potencijala – te koji žive za klub – odlaze. I mnogi se više nikad ne vrate…

Standings provided by Sofascore