prvenstvo Hrvatske

Vaterpolska senzacija u Šibeniku; Solaris svladao jednu od najboljih momčadi Europe, dubrovački Jug Adriatic osiguranje

11.03.2021 u 14:33

Bionic
Reading

Vaterpolisti šibenskog Solarisa potpuno neočekivano su u četvrtak na bazenu na Crnici svladali izrazito favorizirani duborvački Jug Adriatic osiguranje s 11:8 (2:1, 4:2, 2:3, 3:2) u utakmici 12. kola prvenstva Hrvatske za redoslijed od 1. do 6. mjesta

Antun Goreta s četiri pogotka i Jerko Penava s tri gola bili su najefikasniji igrači domaće momčadi, a vratar Marin Šparada imao je 12 obrana. Najbolji strijelac Juga AO bio je Loren Fatović s četiri pogotka, a dva je postigao Hrvoje Benić. Toni Popadić je obranio 15 od 26 udaraca.

Bio je to prvi poraz Juga ove sezone u prvenstvenim utakmicama i loša najava za momčad Vjekoslava Kobešćaka uoči subotnjeg derbija s Mladosti u Zagrebu. No, vjerojatno je i umor nakon nastupa u Ligi prvaka napravio svoje kada je momčad nedavno odigrala četiri utakmice u četiri dana.

Mladost i Jug AO su na vrhu ljestvice sa po 30 bodova iz 11 utakmica. Treći je splitski Jadran s 27 bodova, a riječko Primorje EB je na četvrtom mjestu s 21 bodom. Po 18 bodova imaju šibenski Solaris i splitski Mornar BS.