USUSRET RUDEŠU

Varaždinova pojačanja; jedan je bio najbolji strijelac, a drugi najbolji vratar lige

07.02.2024 u 15:31

Bionic
Reading

Ovog petka od 17 sati (MAXsport 1, MAXtv) Varaždin će na svom stadionu ugostiti Rudeš. Riječ je o utakmici 22. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, a u najavi tog okršaja sportski direktor te v.d. trener Nikola Šafarić potvrdio je dolazak još dvojice igrača

Dva Slavonca novi su igrači Varaždina. Riječ je o napadaču Marku Dabri, 26-godišnjem Vinkovčaninu koji je karijeru započeo u Cibaliji, postao je i najmlađi debitant u povijesti HNL-a, a zbog svojih se kvaliteta našao i na radaru Fiorentine, za čije je mlađe momčadi odigrao više od 20 utakmica. Po povratku iz Italije ponovno je odjenuo dres Cibalije, ali se izborio i za odlazak u Goricu.

Potom je otišao u slovenski Bravo, ali pravi iskorak stigao je u Bijelom Brdu, gdje je bio najbolji strijelac s rekordnih 30 golova današnje SuperSport Prve nogometne lige. S takvom reputacijom dobio je poziv iz Lokomotive, za koju je u 30 utakmica zabio 14 golova. Momčad s Kajzerice potom ga je transferirala u Kinu i zaradila milijun eura. Uslijedila je posudba u Latviju, odnosno epizoda u Rigi, koja se nije pokazala previše sretna s obzirom na odnos trenera Tomislava Stipića prema igraču.

Ugovor s kineskim klubom prestao je vrijediti 31. prosinca te se Dabro sada stavio na raspolaganje Varaždinu.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Drugi Slavonac koji je stigao u barokni grad je vratar Kruno Bašić, 24-godišnjak rođen u Đakovu koji je vrlo brzo počeo braniti za Osijek. Tada je privukao pozornost Dinama i s 15 godina preselio se u Zagreb. Među Modrima bio je od 2014. pa praktički sve do 2021. godine, uz povremene posudbe po zagrebačkim klubovima.

Jednu polusezonu proveo je u slovačkom Seredu, da bi u srpnju 2021. godine povukao potez karijere.

Preselio se u redove austrijskog trećeligaša Schwarz-Weiß Bregenza, inače kluba velike povijesti, ali koji je zbog financijskih problema kretao praktički od nule.

Bašić je u svojoj prvoj sezoni u Bregenzu branio u 28 prvenstvenih utakmica, od čega 19 u prvom dijelu sezone te još u devet u razigravanju za ulazak u 2. ligu, a u njih čak 15 prošao bez primljenog gola. Šest puta bio je igrač kola, a na kraju sezone svrstan je i u najbolju momčad. Njegovu klasu potvrđuje i podatak da je jedinu utakmicu u play-offu u kojoj on nije branio Bregenz izgubio. Također, imao je najbolju statistiku u svim trećim ligama Austrije.

Zahvaljujući Bašiću, klub je izborio ulazak u drugi rang austrijskog nogometa. No, kako to biva, došao je novi trener, Nijemac, i odmah doveo svog golmana, tako da je Bašić u prvom dijelu ove sezone bio rezerva. I zato je poziv iz Varaždina objeručke prihvatio.

No na odlasku iz Austrije bilo je obostranih suza, jer svjesni su Austrijanci kakvog su golmana imali. Ni Bašić nije ostao dužan, posebno je zahvalio navijačima, ali i sportskom direktoru Predragu Živanoviću.

Sažetak utakmice Lokomotiva - Varaždin 0:0 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport