bašić napušta modre

U Dinamu pravu priliku nije dobio, ali zato su ga punog srca odlučili prihvatiti u austrijskom Bregenzu

12.06.2021 u 23:30

Bionic
Reading

Mladi Dinamov golman, 21-godišnji Kruno Bašić, uskoro će preseliti u Austriju, gdje će od nove sezone braniti boje Schwarz-Weiß Bregenza, kluba čije su ambcije puno veće od treće lige, što potvrđuje i želju ljudi iz ovog grada na samom zapadu Austrije da Đakovčanin brani za njih

Ovaj klub lijepe i dugačke tradicije, jer osnovan je još 1919. godine, a kroz svoju povijest može se pohvaliti i nastupima u europskim natjecanjima (Intertoto kupu), želi se približiti vrhu austrijskog nogometa. I zato su odlučili da u sljedećoj sezoni za njih brani 21-godišnji Đakovčanin Kruno Bašić, koji je prve nogometne korake napravio u Osijeku, a svojom kvalitetom i zaradio poziv u zagrebački Dinamo, u kojem je odradio nogometno školovanje.

Ipak, pravu priliku u modrom dresu nije dobio, iako je povremeno, u vrijeme dok su momčad vodili Nikola Jurčević, a potom i Nenad Bjelica, znao sudjelovati i na trenizima prve momčadi, dok su Dinamovi golmani bili na reprezentativnim zadacima.

Bašić je bio dio Dinamove ekipe koja je u sezoni 2018/19 sudjelovala na Premier League International Cupu, u kojem su igrači Igora Jovičevića stigli do finala, preko West Ham Uniteda, Porta, Tottenhama i Southamptona, ali su u završnoj utakmici ipak pokleknuli protiv Bayerna.

Početak prošle sezone proveo je u slovačkom klubu Seredu, no već na polusezoni vratio se u zagrebački klub, ali opet je ostao bez minutaže. Međutim, u njegovu su se kvalitetu uvjerili čelnici kluba iz Bregenza, te se očekuje da sljedećih dana Bašić i potpisom ugovora formalizira buduću suradnju.