NA SREDIŠNJEM TRGU

Varaždinci na nogama za spas NK Varteks

22.02.2010 u 12:35

Bionic
Reading

Dvjestotinjak prosvjednika okupilo se na varaždinskom središnjem trgu da bi iskazali potporu NK Varteks koji prolazi jedno od najtežih razdoblja otkada je osnovan 1931. godine pod imenom Slavija. Dok traje prosvjed, gradski čelnici i vodeći gospodarstvenici raspravljaju o posljedicama krize i mogućim načinima da se one ublaže s lokalne razine

Tijekom sastanka, koji se održava iza zatvorenih vrata Gradske vijećnice, bit će riječi o prilikama u kulturi i sportu koje nisu ništa bolje nego u gospodarstvu Varaždinske županije, koja bilježi rast nezaposlenosti od gotovo 30 posto u odnosu na godinu ranije.

Iako stanje nije sjajno ni u drugim sportovima, čini se da je najteže upravo u varaždinskom nogometnom prvoligašu čiji zaposlenici nisu primili plaće od sredine prošle godine. Uz to, početkom prosinca Porezna uprava blokirala je klupski žiroračun, ali to su prošli tjedan uspjeli riješiti uprava kluba i Grad Varaždin te je najavljena isplata dijela zaostataka.

Upravo zbog toga vodstvo kluba očekivalo je da do najavljenog prosvjeda neće doći, tim više što je rečeno da će predsjednik NK Varteks Zlatko Horvat odstupiti s dužnosti ukoliko se prosvjedu pridruže  zaposlenici kluba.

Međutim, to nije pomoglo jer su se među navijačima, braniteljskim udrugama i bivšim varteksovcima našli i aktualni igrači, treneri i zaposlenici.

Usprkos povremenoj galami i transparentima, prosvjednici ipak nisu impresionirali okupljene u Gradskoj vijećnici. Naime, na sastanku zatvorenom za javnost, kako doznajemo, istaknuto je da varaždinsko gospodarstvo ne može pomagati sport više nego što sada čini, budući da sve snage moga usmjeriti u opstanak poduzeća, odnosno podmirivanje obveza prema zaposlenicima i državi koja je preskupa.