SuperSport HNL

Varaždin u završnici prokockao dva gola prednosti; 'farmaceuti' ipak 'otrgnuli' bod

28.07.2023 u 22:05

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 2. kola SuperSport HNL-a Varaždin i Slaven Belupo su odigrali 2:2 (2:0). Domaći su nakon prvih 45 minuta vodili 2:0 golovima Dimitra Mitrovskog (5) i Frana Brodića, a gosti su s dva gola u samoj završnici preko Arbera Hoxhe (81) i Benedikta Mioča (86-11m) spasili bod

Derbi sjevera, susjedski okršaj Varaždina i Slaven Belupa opravdao je sva očekivanja. Susret je završio podjelom bodova iako su domaćini sve od 81. minuta vodili 2:0, a 'farmaceuti' su u samoj završnici uspjeli izjednačiti.

Varaždin je poveo u samom otvaranju dvoboja prekrasnim golom Mitrovskog. Marina je prekršajem zaustavio Belcara na 18 metara od svog gola, a Mitrovski je izravno iz slobodnog udarca pogdio gornji desni kut za 1:0.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Gosti iz Koprivnice imali su veliku priliku poravnati u 23. minuti, ali udarac Hoxhe iz velike blizine uspio je zaustaviti domaći golman Zelenika. Kazna za taj promašaj stigla je pet minuta potom kada je Varaždin povisio na 2:0. Pilj je započeo akciju na sredini terena, dodao Šegi koji je odlično proslijedio do Brodića, a centralni napadač domaćih je preciznim udarcem s dvadesetak metara pogodio donji lijevi kut nemoćnog Markovića.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Imao je Varaždin više prilika za povećanje prednosti u prvih pola sata drugog poluvremena, ali što Marković što nepreciznost domaćih igrača zadržala je goste na dostižnom rezultatu.

  • +17
Varaždin - Slaven Belupo, SuperSport HNL, 28.7.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Naznaka dramatične završnice bio je gol Hoxhe za 2:1 u 81. minuti. Napadač gostiju prihvatio je loptu na lijevoj strani kaznenog prostora, napravio nekoliko koraka ka sredini te zatim prizemnim udarcem sa 16 metara pogodio donji lijevi kut.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Konačnih 2:2 pet minuta potom postavio je kapetan gostiju Mioč iz kaznenog udarca kojega je izborio Hoxha nakon što je na njega neoprezno startao Kolarić.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Varaždin je sada četvrti na ljestvici s dva boda, dok je Slaven osmi s jednim.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore