TKO JE KOME OTKAZAO?

Vaha i Mamić u borbi za dojam i milijune

09.05.2011 u 15:40

Bionic
Reading

Dinamovu prvu momčad vodi Marijo Tot, ali Vahidu Halilhodžiću i dalje ide plaća. Kao, jasno, i izvršnom predsjedniku koji je novim salvama psovki potrošio još jedno trenersko ime

Oko dva i pol sata su Mamić i Halilhodžić pred kamerama elaborirali svoja viđenja događaja tijekom utakmice Dinama i Intera. U velikoj većini sadržaja njihove se verzije poklapaju, ali ipak postoje i ključne razlike.

Ponovno je proradio crv primitivizma kod Dinamovog gazde i on to, uz ispriku, nije ni pokušao sakriti.

'Srećom se to dogodilo u okruženju u kakvom se dogodilo, inače bi završilo sasvim drugačije. Bio bi veliki skandal i ponosan sam što sam reagirao baš ovako', otkrio je Halilhodžić koliko je scena bila intenzivna, da je nakon dugo vremena zapalio cigaretu.

Zdravko se u 'drugom poluvremenu' okomio na širok raspon zahtjeva kojima je njega i suradnike bombardirao Vaha. Zdravko je to podnosio devet mjeseci, ali kao i trudnica, nakon toga perioda sve je izbacio iz sebe.

Zapravo je nevjerojatno kako su dvije tako snažne osobnosti, a da se jedna zove Zdravko i preziva Mamić, uopće uspjele toliko drugo surađivati. Trener je svom 'patronu' zatvorio utjecaj i taj je odnos ubrzo morao biti sahranjen. Na Dinamov, negrađanski način.

Iza svega ostaju dva pitanja. Tko će, ako će itko, ostaviti dojam poštenog čovjeka i tko će odnijeti koliko novca?

Obojica su preko nekoliko puta naglasili da su pošteni i časni ljudi, ali ovaj će razvod još danima puniti naslovnice iz desetak milijuna dobrih razloga. Situacija je toliko ozbiljna da je Mamić odlučio u cent iznijeti trenerova primanja, što je presedan. Tako smo saznali da između Dinama i trenera 'lebdi' nešto više od 1,4 (937.500 godišnje) milijuna eura. Toliko je, bruto, Vaha trebao zaraditi do kraja svoga mandata.

Netko laže. Halilhodžić tvrdi da mu je Mamić rekao da mu je ovo zadnji put da vodi Dinamo, prozvani se kune da to nije istina i uzvraća da i otkaz mora doći napismeno. Uglavnom, suprotstavljeni su u slijepoj ulici i iduću utakmicu igrat će odvjetnici.

Dinamo će na travnjaku pak igrati finale kupa protiv Varaždina u srijedu (20.10), a početni udarac na utakmici će izvesti Tihomir Purda, kojemu je Mamić svečano uručio osobnu donaciju i potpisanu loptu u ime kluba.

Prvi je govorio trener u društvu odvjetnika...