PRVENSTVO HRVATSKE

Uzbudljiv mačevalački vikend u Poreču

19.03.2013 u 13:34

Bionic
Reading

Uzbudljiv mačevalački vikend je pred nama. Ovoga puta svi hrvatski mačevaoci 'sele' se u Poreč kako bi pronašli najboljeg među najboljima. Zanimljive borbe, nagrade i najave međunarodnih prvenstava koje nas očekuju ovoga proljeća dovoljna su pozivnica za sve koji žele posjetiti rukometnu dvoranu hotela Dijamant

Ovog vikenda Poreč će biti domaćin najboljim hrvatskim mačevaocima. Naime u organizaciji Hrvatskog mačevalačkog saveza i mačevalačkog kluba Špada u rukometnoj dvorani hotela Dijamant od 22. do 24. ožujka 2013. godine održat će se prvenstvo Hrvatske u mačevanju u svim kategorijama (svi uzrasti, uključujući i veterane) i disciplinama (mač i floret).

Na prvenstvu će nastupiti najbolji hrvatski mačevaoci, iz 12 hrvatskih klubova u 28 kategorija, a među njima i naši najmlađi sportaši kojima će ovo biti i prvi nastup na prvenstvu.

Prvog dana u petak 22. ožujka u 16 sati prvenstvo otvaraju mlađi kadeti, a između ostalih kategorija koje su na rasporedu toga dana, vjerujemo kako ćemo pregršt zanimljivih borbi moći vidjeti u kategoriji floret seniori, koja započinje također u 16 sati i u kojoj naš olimpijac Bojan Jovanović brani titulu državnog prvaka.

Zanimljivo u Poreču

U rukometnoj dvorani hotela Dijamant od 22. do 24. ožujka 2013. godine održat će se prvenstvo Hrvatske u mačevanju u svim kategorijama (svi uzrasti, uključujući i veterane) i disciplinama (mač i floret).

U sklopu prvenstva bit će dodijeljene nagrade najboljim sportašima pojedincima, klubovima, trenerima i istaknutim pojedincima za proteklu 2012. godini. Posebnu nagradu HMS će dodijeliti Bojanu Jovanoviću, prvom hrvatskom predstavniku u mačevanju na OI nakon 76. godina, zbog njegovog iznimnog sportskog uspjeha, ali i vrijednog rada na promociji mačevanja.

Za vrijeme prvenstva bit će održana i izborna skupština Hrvatskog mačevalačkog saveza na kojoj će se izabrati kadar koji će voditi HMS sljedeće četiri godine. Također natjecanje u Poreču bit će i izvrsna prigoda za najavu Svjetskog juniorskog i kadetskog prvenstva koje će se od 6 - 15. travnja 2013. godine održati upravo u Poreču.