trijumf gostiju

Uzalud Osijeku dominacija i prilike, Rangers iz Gradskog vrta odlazi s prednošću

26.07.2018 u 22:39

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige nogometaši Osijeka izgubili su u Gradskom vrtu od Glasgow Rangersa, zahvaljujući pogotku Morelosa iz 18. minute...

Zekićeva družina nije ovog četvrtka ponovila nezaboravnu utakmicu kojoj je Gradski vrt svjedočio prošlog ljeta protiv PSV-a. Nesigurna i neučinkovita igra viđena u prvom pretkolu protiv moldavskog Petrocuba ponovila se i protiv Rangersa pa se Osječani sada nalaze u teškoj situaciji uoči gostovanja u Škotskoj.

  • +3
Europska liga, 2. pretkolo: Osijek - Rangers Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Ljubitelji nogometa u Gradskom vrtu imali su priliku gledati čvrstu utakmicu u kojoj su domaći imali bolje prilike, ali nisu bili efikasni. Osijek je dobro započeo susret i već u ranoj fazi došao do dvije odlične šanse, no Mirko Marić u 10. i 14. minuti nije bio precizan nakon asistencija Grgića i Barišića.

Rangers je to odmah kaznio bez milosti i poveo u 18. minuti, zahvaljujući Kolumbijcu Alfredu Morelosu koji je pobjegao Lončaru i glavom nakon jedne uigrane akcije iz blizine svladao Malenicu.

Osijek je do odmora pokušao izjednačiti, a najbliže pogotku bio je Mudražija u 28. minuti, no njegov prizemni udarac vješto je ukrotio McGregor.

U drugom poluvremenu Osječani su bili apsolutno bolji, ali nastavili su se promašaji. Dalekometni udarci Bočkaja nisu sjedali na pravo mjesto, a čak i kad je Mirko Marić ostao sam pred McGregorom u 64. minuti, škotski vratar ga je zaustavio.

U završnici susreta Osijek nije uspio zaprijetiti na pravi način pa se morao pomiriti s porazom na domaćem terenu i s negativnim rezultatom čeka uzvrat sljedeći četvrtak u Glasgowu. No, Škoti ne djeluju nepobjedivo i još tu može biti svašta za tjedan dana...

Europska liga, 2. pretkolo:

Osijek - Rangers 0:1 (Morelos 18)