sastav Za škote

Izbornik Zlatko Dalić napravio drastičan rez; osim u veznom redu i napadu, velike promjene i u zadnjoj liniji

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 22.06.2021 19:46
  • Objavljeno 22.06.2021 u 16:09
Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras od 21 sat na Hampden Parku lovi pobjedu protiv Škotske, koja joj otvara vrata osmine finala.

Sa samo jednim bodom iz prva dva kola, Hrvatska se dovela u tešku situaciju ali i dalje ovisi sama o sebi. Posložile su joj se karte i za prolazak u osminu finala Dalićevim igračima trebala, napokon, jedna dobra predstava i tri boda.

Makar, čak nije ni važno kako se igra, ako se na kraju pobjednički napusti Hampden Park.

Izbornik Zlatko Dalić proteklih je dana očito puno razmišljao o dobitnom sastavu, te se odlučio u igru uvesti Brunu Petkovića.

Promjena ima i u veznom redu, jer bi prema nekim nagađanjima ponovno među starterima trebao biti Marcelo Brozović, a od prve minute zaigrati će i Nikola Vlašić.

No, sve su te promjene i donekle očekivane. Ali sada su, pet sati prije početka dvoboja stigle informacije da će promjena biti i u zadnjoj liniji, odnosno da umjesto Šime Vrsaljka u igru ulazi Josip Juranović.

Logična i očekivana promjena, jer evidentno je da Vrsaljko nije uhvatio formu u kojoj je oduševljavao tijekom SP-a 2018. godine. A što je i razumljivo, jer dugo se oporavljao od ozljede, a i kada je bio spreman, Diego Simeone mu nije davao minutažu.

Večeranji sastav Hrvatske: Livaković - Juranović, Vida, Lovren, Gvardiol - Kovačić, Modrić, Brozović - Vlašić, Perišić - Petković

  • +69
Hrvatska - Češka, 2. kolo, Euro 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal