NE ZVUČI DOBRO

Utučeni Đoković, poslije debakla, svojim izjavama na noge digao svijet tenisa

07.06.2017 u 16:15

Bionic
Reading

Drugi tenisač svijeta Novak Đoković doživio je težak četvrtfinalni poraz u Roland Garrosu od Dominica Thiema 7:6(5), 6:3, 6:0, a zatim je svojim izjavama privukao pozornost cijelog teniskog svijeta

Na novinskoj konferenciji jedan od najboljih tenisača svih vremena dao je izjave koje bi neki mogli protumačiti kao da razmišlja o odlasku iz profesionalnog tenisa.

'Imam toliko toga zbog čega trebam biti zahvalan i ponosan u karijeri. Sigurno nisam sretan kad ne igram kao danas, posebo u drugom dijelu meča. Svjestan sam da mi posljednjih osam mjeseci nedostaje kontinuitet, pa iako sam ovaj tjedan ima dobrih predstava, nisam uspio održati pravu razinu. Motivacije uvijek ima, volim ovaj sport, ne bih igrao da je bilo šta drugo u pitanju. Imam obveze i odgovornost prema timu, ljudima, sponzorima, ali najveću odgovornost imam prema sebi. Ako ne želim igrati, neću igrati i u tome me nitko ne može zaustaviti, rekao je razočarani Đoković.

Poslije današnjeg poraza past će ispod drugog mjesta na ATP ljestvici što mu se nije dogodilo od sredine 2011.  

'Miješaju se osjećaji, neugodna je situacija jer nisam naviknuo, ali to je sport i moram to prihvatiti. Prolazim kroz određene okolnosti u životu koje me tjeraju drugačijem pristupu, da sve uzmem u obzir, poslušam sebe i hladne glave donesem odluku koja će biti ispravna. Trudim se živjeti na najbolji način, ovo je moja odluka da igram tenis. Zahvalan sam sportu i ljudima koji mi pružaju podršku godinama, a pogotovo sada kada mi ne ide baš najbolje, ali to je sport', rekao je Đoković.

Thiem - Đoković, četvrtfinale Roland Garrosa

Đoković je na kraju dodao i da će nastaviti suradnju s Andreom Agassijem i na Wimbledonu, ali nije siguran hoće li uopće igrati prije trećeg Grand Slama. Kako je Đoković govorio možda je i bolje da uzme malo predaha...

  • +8
Đoković - Thiem, Roland Garros 2017. Izvor: Reuters / Autor: PASCAL ROSSIGNOL