KRAJ KAKAV NIJE ŽELIO

Utučeni Bosanac teško prihvaća to što mu se dogodilo; evo i što je sve rekao o Đokoviću

01.11.2018 u 16:41

Bionic
Reading

Bosanskohercegovački tenisač Damir Džumhur predao je Novaku Đokoviću meč osmine finala Mastersa u Parizu pa se dotakao svoje ozljede i srpskog tenisača

Džumhur je odustao zbog bolova u leđima kod rezultata 6:1, 2:1 za srpskog tenisača nakon 55 minuta igre pa je Đoković sljedeći suparnik našem Čiliću u četvrtfinalu.

Što se tiče bosanskohercegovačkog tenisača on sam je priznao da je njegov suparnik jednostavno bio bolji, ali i da je razočaran načinom na koji je za njega završila sezona.

'Nažalost, ovo nije kraj sezone kakav sam želio. Drago mi je što sam prvi put u životu dobio priliku igrati protiv Novaka Đokovića, on je ponovno broj jedan i vratio se tamo gdje mu je mjesto. Čestitam mu na svemu što je napravio u svojoj karijeri, pogotovo na ovom povratku, koji je njegova najveća pobjeda. Čestitam mu na pobjedi', rekao je Džumhur te se osvrnuo na ozljedu.

Džumhur vs Đoković Izvor: Društvene mreže

'Nažalost, s druge strane ja nisam mogao izdržati do kraja meča. Bolovi su počeli u trećem gemu, riječ je o donjem dijelu leđa s kojim sam ranije imao problema, a nije bilo svrhe igrati kada nisam mogao pružiti svoju najbolju igru. Žao mi je što nisam uspio odigrati čitav meč, ali se nadam da ću sljedećih godina imati mnogo ovakvih prilika.'

Na kraju se Džumhur pred novinarima zahvalio svima koji su mu pružali potporu i bili uz njega.

  • +8
US Open: Đoković svladao Del Potra za 14. Grand Slam naslov Izvor: Profimedia / Autor: N.N.