SUMNJA NA NAMJEŠTANJE

Utakmica Milana i Slavena pod istragom Uefe

26.09.2009 u 12:16

Bionic
Reading

Krovna europska nogometna organizacija (UEFA) istražuje čak 40 utakmica Lige prvaka i Kupa Uefa zbog sumnji da su bile namještene. Među njima je i utakmica između makedonskog Milana i Slaven Belupa

U Uefi su odlučili stati na kraj namještanju rezultata te su krenuli u veliku akciju istraživanja čak 40 utakmica za koje sumnjaju da su bile namještene, prenosi BBC te navodi riječi prvog čovjeka Uefinog odjela za praćenje pravilnosti natjecanja Petera Limachera.

U pravilu su to utakmice ranih pretkola Kupa Uefa i Lige prvaka, a sve one su odigrane u posljednje četiri godine. Među sumnjivim utakmicama s kojima se bavi Uefa jesu i one između makedonskog Milana protiv Slaven Belupa iz Koprivnice u drugom pretkolu Kupa Uefa koju su 'farmaceuti' dobili ukupno 12:2. Budući da je već prošle godine makedonska Pobeda dobila osmogodišnji izgon iz europskih natjecanja, jasno je zašto su tamošnji klubovi pod velikom lupom javnosti.

'U ovom trenutku istražujemo klubove koji su mahom iz istočne Europe. Oni su svjesni da ne mogu daleko dogurati u natjecanju te se onda odlučuju na to da zarade tako što namjeste utakmicu. Iz utakmica koje smo gledali može se jasno vidjeti da je bilo namjere namjestiti krajnji rezultat', kazao je Limacher.