ODBIO UĆI U IGRU

Uoči završnice Kupa Zadar otpustio Allena

04.02.2013 u 22:22

Bionic
Reading

Amerikanac Chaisson Allen nije više član KK Zadar. Očekivana je ovo odluka donesena na izvanredno sazvanom sastanku članova Nadzornog odbora kluba, a nakon što je igrač na utakmici 20. kola ABA lige između Zadra i Širokog minutu i pol prije kraja odbio ući u igru

Trener Ante Nazor pitao ga je li spreman, na što je dobio negativan odgovor, Cijelu su priču na vidjelo istjerali zadarski novinari koji su na konferenciji za novinare zamolili Nazora da im opiše događaj, a potom i zaključili kako igraču koji nije spreman pomoći suigračima nije mjesto u klubu.

Allenovo odbijanje ulaska u igru teško je povezati s neposluhom zbog nepoštivanja trenera ili kluba. U pitanju je igrač koji se nije najbolje nosio s pritiscima koji su stizali s tribina na račun njegove igre. Mnogi su primijetili kako od utakmice s Krkom na Višnjiku, a odigrane su od tada tri domaća susreta, uopće bio orijentiran prema realizaciji, isključivo prema traženju suigrača.

Tri dobro odigrane utakmice, sve tri na gostujućim parketima kod Cedevite, Širokog i Splita nisu dovoljno za igrača od kojeg se očekivao kontinuitet takvih igara. U ovom trenutku u klubu opterećenom s dvadesetak milijuna kuna duga, ne razmišljaju o dovođenju zamjene za Allena.

Na Završnici Kupa Krešimira Ćosića u Zagrebu Zadar će vjerojatno zaigrati i bez drugog Amerikanca, Romea Travisa, koji već duže vrijeme muku muči s diskus hernijom.