PRIPREMNI TURNIR

Uoči Eura u Hrvatskoj nevjerojatna predstava francuskog vratara; 'žrtve' Norvežani

05.01.2018 u 15:00

Bionic
Reading

Uoči rukometnog Eura u Hrvatskoj igraju se prijateljske utakmice, a u Francuskoj se održava super jaki pripremni turnir koji je već prvog dana donio okršaj Francuske i Norveške (32:27)

Francuska i Norveška sučelit će se u prvom kolu Eura (12. siječnja) pa bi bilo logično da tjedan dana prije početka ne igraju međusobne prijateljske utakmice, ali to im očigledno previše ne smeta pa su imale zagrijavanje na turniru u Rouenu. Pobjednik je bila Francuska 32:27 (15:10) koja je upravo Norvešku sredila i u finalu zadnjeg SP-a.

Aktualni svjetski prvaci od početka su držali susret pod svojom kontrolom, a na vratima je dominirao čudesni Gerard sa čak 25 obrana te tako pokazao da nitko ne treba tugovati što nema Omeyera.

  • +2
Finale rukometnog SP-a, Francuska - Norveška Izvor: Cropix / Autor: Ante Čizmić

Najbolji strijelci kod Francuza bili su Raphael Caucheteux sa šest i Nikola Karabatić sa pet pogodaka. Kod Norvežana vratar Bergerud imao je 17 zaustavljenih pokušaja domaćina, Myrhol i Bjornsen su zabili po devet golova, a spomenimo da nije igrala najveća zvijezda Skandinavaca Sagosen.

U drugom dvoboju turnira Danska je demolirala Egipat  37:21 (18:12). Bila je to utakmica neravnopravnih suparnika.

Turnir se nastavlja u subotu kada igraju Danska - Norveška te Francuska - Egipat.

  • +10
SP u rukometu, polufinale, Hrvatska - Norveška Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL