JAKO EMOTIVAN DERBI

United uz sudačku pomoć osvojio Anfield

23.09.2012 u 16:05

Bionic
Reading

U najvećem derbiju engleskog nogometa Manchester United je slavio na gostovanju kod Liverpoola sa 2:1 i tako se vinuo uz bok vodećem Chelseaju

Liverpool je zauzeo travnjak i održavao blagu inicijativu, ali nisu uspjeli zabiti danas sjajnom Unitedovu vrataru Lindergaardu i onda se dogodila prekretnica. Sudac dvoboja isključio je Liverpoolova veznjaka Shelveya nakon kasnog starta na Evansu. Do kraja dvoboja je bilo ostalo još 50 minuta igre i bilo je jasno da je pred Liverpoolom sklizak teren protiv sjajnog protivnika.

Ipak, nastavili su blago dominirati i početkom nastavka kapetan Steven Gerrard je precizno pogodio iz okreta i ljubeći klupski grb došao pod spomen ploču žrtvama Hillsborougha i samo gledao u nebo. Vrlo emotivno, stadion je skoro eksplodirao.

Ipak, prekaljeni borci Manchester Uniteda su prošli puno ovakvih bitaka i ekspresno su uzvratili sjajnim golom Rafaela od stative nakon dodavanja Kagawe. Poveli su nakon što je Van Persie pogodio penal nakon prekršaja nad Unitedovim krilom Valencijom. Barem je tako vidio sudac Mark Halsey koji je tom odlukom zaokružio čitav niz prilično važnih odluka koje su sve otišle u Unitedovu korist. United spremno koristi i manje poklone i momčad s Old Trafforda potvrdila je status momčadi za koju nema bezizlazne situacije.

Liverpool i nakon pet kola nema prvenstvenu pobjedu, ali izdanje protiv Uniteda vraća nadu treneru Brendanu Rodgersu. Ovo im je bila najbolja utakmica sezone.