DAILY MAIL TVRDI

United će dati nemoralnu ponudu za Modrića

22.01.2012 u 10:11

Bionic
Reading

Engleski mediji skoro pa svakodnevno sele Luku Modrića. I dok trener Redknapp ne želi ni čuti o prodaji svog najboljeg igrača za to vrijeme mediji 'provaljuju' razne priče. Tako prema jednoj je Manchester United spreman na ljeto dati nevjerojatnih 60 milijuna eura za Luku Modrića

Tottenhamov playmaker Luka Modrić definitivno će biti prvi izbor menadžera nogometaša Manchester Uniteda Sir Alexa Fergusona u ljetnom prijelaznom roku, piše Daily Mail.

Navodi se kako će za dovođenje hrvatskog reprezentativca na Old Trafford biti potrebno izdvojiti 50 milijuna funti.

U redovima 'crvenih vragova' vide Modrića kao dugotrajnu zamjenu za Paula Scholesa koji se prije dva tjedna vratio iz mirovine kako bi pomogao veznom redu momčadi oslabljenom ozljedom Toma Cleverleyja i kroničnim zdravstvenim problemima (s crijevima) Darrena Fletchera.

Prošlog je ljeta United kao primarnu metu u prijelaznom roku označio nizozemskog veznjaka Wesleyja Sneijdera. Iako Ferguson navodno i dalje nije odustao od ideje za njegovom kupnjom, posebice jer je Nizozemac spreman promijeniti sredinu, Modrić će biti njegova primarna meta.

Barijeru kod Sneijderovog transfera na Old Trafford predstavlja visina njegove plaće budući bi United morao iskeširati 250.000 tjedno kako bi izjednačio primanja koja Nizozemac ima u Interu.

Time bi Ferguson narušio strukturu najbolje plaćenih igrača kluba, pa bi Sneijder prestigao čak i najplaćenijeg Waynea Rooneyja što bi moglo izazvati nezadovoljstvo u svlačionici.

Što se tiče plaće, Modrić bi za United predstavljao puno isplativiju opciju budući bi u Unitedu lako mogli udvostručiti 60.000 funti tjedno koliko zarađuje u Tottenhamu.