DOM SPORTOVA

Umjetničko klizanje: Elita na EP u Zagrebu

09.01.2013 u 17:42

Bionic
Reading

U Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova od 23. do 27. siječnja 2013. biti će održano Europsko prvenstvo u umjetničkom klizanju, kojem je Zagreb već četvrti puta domaćin

Ove će godine gledatelji će imati prilike vidjeti i najveću svjetsku klizačku zvijezdu, olimpijskog pobjednika, trostrukog svjetskog i sedmerostrukog europskog prvaka Jevgenija Plušenka iz Rusije, kao i aktualnu svjetsku prvakinju Carolinu Kostner iz Italije, koja je nastupila i na nedavno održanoj Zlatnoj Pirueti, najstarijem natjecanju u umjetničkom klizanju u Hrvatskoj.

Dolazi jedan od najuspješnijih klizačkih sportskih parova – višestruki svjetski i europski prvaci Aliona Savchenko i Robin Szolkowy iz Njemačke, kojima će izravna konkurencija biti prošlogodišnji svjetski i europski prvaci Tatiana Volosozhar i Maxim Trankov iz Rusije. U konkurenciji plesnih parova publika će u Ledenoj dvorani imati prilike vidjeti i svjetske i europske prvake iz Francuske, Nathalie Pechalat i Fabiana Bourzata.

Ulaznice se po promotivnim cijenama mogu naručiti naručiti na e-mail: ep.ulaznice@gmail.com ili na mobitel 098/644 298. Blagajne Doma sportova otvaraju se 21. siječnja u 10 sati, a ulaznice se mogu kupiti i na prodajnim mjestima Eventima po standardnim cijenama. U prilogu vam šaljemo detaljni raspored događanja u Ledenoj dvorani Doma sportova u dane EP-a.

Na ovogodišnjem Europskom prvenstvu ukupno će natupiti 35 klizačica, 30 klizača, 28 plesnih i 16 sportskih parova iz 33 europske zemlje, a Hrvatsku će predstavljati Mirna Librić. Natjecanja počinju u srijedu, 23. siječnja u 11.45 sati, a prvi na led izlaze plesni parovi, nakon čega slijedi ceremonija svečanog otvorenja u 18.00 sati, na kojoj će nastupiti nabolje hrvatske klizačice Sanda Dubravčić i Idora Hegel.

Sličnim će se ritmom natjecanja održavati kroz slijedeća tri dana, s time da je vrhunac zakazan za subotu, kada će od 12.45 sati gledatelji moći vidjeti slobodne programe klizača i klizačica, dok će u pauzema natjecanja nastupati pjevači iz zagrebačkog kazališta 'Komedija'.

Za poslijednji dan ovog za Hrvatsku važnog sportskog događaja, nedjelju 27. siječnja, za 15.00 sati predviđena Gala revija pobjednika. Također, Zagrebački ZET osigurava dodatnu pogodnost za umirovljenike koji u pretprodaji kupe grupne ulaznice, time što će grupe besplatno prevoziti do Doma sportova i natrag do njihova odredišta.