rumunjski golman

Umjesto da dođe u Dinamo on je izabrao Atletico; evo što to znači za Ivu Grbića

24.01.2024 u 15:08

Bionic
Reading

Atletico Madrid je angažirao rumunjskog reprezentativnog golmana Horatiua Moldovana (26), dosadašnjeg člana Rapida iz Bukurešta, s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2027. godine. To znači kako će hrvatski golman Ivo Grbić do kraja zimskog prijelaznog roka gotovo sigurno napustiti klub...

Podsjetimo, Horatiu Moldovan je prije samo dva mjeseca povezivan s dolaskom u zagrebački Dinamo. 'Modri' su bili spremni platiti 800.000 eura odštete, no sad je jasno da je golman rumunjske reprezentacije ipak izabrao Atletico u kojem bi trebao biti zamjena neupitnom prvom golmanu momčadi, Slovencu Janu Oblaku.

'Na početku nisam ni vjerovao da me Atletico zove. Ovo je šansa života. Zar stvarno mislite da mogu odbiti Atletico? Ovakvu priliku vjerojatno nikada više neću imati. Idem tamo naporno raditi i nadam se da ću, kada se šansa ukaže, znati da ju iskoristim. Da, nogomet je divan i nepredvidljiv. Prije četiri godine nisam imao momčad u drugoj ligi, a sad idem u Atletico. ma to je znanstvena fantastika', euforičan je bio Moldovan nakon posljednje utakmice u dresu Rapida.

Moldovanov dolazak u Madrid znači da naš Ivo Grbić pada u treći plan i njegov je odlazak iz Atletica siguran. Kako 28-godišnji Grbić niti u dosadašnjem dijelu sezone nije dobivao priliku, a ovoga ljeta mu ističe ugovor, već je ranije zatražio odlazak u klub u kojem bi igrao.

Prema navodima španjolskih medija Grbić je blizu prelaska u trenutačno posljednji sastav engleske Premier lige Sheffield United. No, i Grbić se spominjao kao moguće pojačanje Dinama, pa ni tu mogućnost ne treba odbaciti.

Grbić je u Atletico stigao u ljeto 2020. iz Lokomotive, ali je ukupno sakupio 14 nastupa za madridski klub. Sezonu 2021./'22. proveo je na posudbi u Lilleu gdje je ostvario dvostruko više nastupa nego za Atletico.