ULAZNICE KAO ZLATO

Ukrajinski savez opet izluđuje svoje navijače

17.11.2009 u 15:12

Bionic
Reading

Vlasnik Šahtara iz Donjecka Rinat Ahmetov sukobio se Ukrajinskim nogometnim savezom zbog cijena ulaznica za uzvratnu utakmicu doigravanja za SP iduće godine protiv Grčke koja se igra u srijedu

Ukrajinski savez i njegova agencija zadužena za distribuciju ulaznica odredili su da se cijene ulaznica za utakmicu u Donjecku kreću od 25 do 1.000 dolara po ulaznici, pišu ukrajinski mediji. To je preskupo za Ukrajince, koje je ekonomska kriza dosta pogodila.

Ahmetov, milijarder i vlasnik stadiona u Donjecku Donbas Arene, pozvao je Savez da otkupi sve ulaznice i da ih proda po nižoj cijeni navijačima.

No Savez to odbija, a njega optužuje za jeftin propagandistički trik.

'Nažalost, vaš razum i vašu savjest zavodi mogućnost zarade 4,6 milijuna dolara. Na moju veliku žalost, ne brine vas hoće li Donbas Arena biti puna ili prazna 18. studenoga', kazao je Ahmetov.

'Očekivao sam da ćete donijeti razumnu odluku koja bi omogućila navijačima da kupe ulaznice po razumnoj cijeni te da ukrajinska reprezentacija osjeti pravu potporu i atmosferu na prepunom stadionu u tako odlučujućoj utakmici.'

Savez, na čijem je čelu tajkun Grigorij Surkis iz kijevskog Dinama, tvrdi da je Ahmetovljev prijedlog nerealan i apsurdan. Ukrajinski mediji pišu da je 50 do 60 posto ulaznica prodano. Prva utakmica doigravanja u Ateni završila je 0:0.

Tako se nastavila neugodna saga o sukobu tamošnjeg saveza i najvjernijih navijača. Kibici su svojim nogometnim vlastodršcima s pravom zamjerili što su veliku većinu ulaznica za ključan dvoboj kvalifikacija protiv Engleza prepustili preprodavačima koji su zaradili, procjenjuje se, deset puta veći iznos od uloženog. Zato su tijekom tog dvoboja ubacili veći broj baklji u teren i kontinuirano skandirali protiv čelnika Saveza. Ponove li se slične scene, uče nas bliži primjeri, mogli bi se naći na crnoj listi Fife i Uefe i platiti to sada ili nekom drugom prilikom.