RASPLET PO SKUPINAMA

Ugašeni srpski snovi o ulasku u četvrtfinale, ali zadnja utakmica susjedima daje izglede baš kao i Hrvatskoj

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 22.01.2023 07:33
  • Objavljeno 22.01.2023 u 07:33
Bionic
Reading

Nizozemska rukometna reprezentacija doživjela je poraz 26:33 od Njemačke, te je posve jasno da iz Skupine III u četvrtfinale odlaze Njemačka i Norveška. Srbiji je za moguće čudo i ulazak u četvrtfinale SP-a trebale pobjeda Nizozemske. Naravno, i još nekoliko senzacionalnih rezultata

Njemačka se pobjedom 33:26 nad Nizozemskom, zajedno s Norveškom, plasirala u četvrtfinale rukometnog Svjetskog prvenstva.

Obje reprezentacije imaju po osam bodova i u posljednjem kolu igrat će za prvo mjesto u skupini.

Srbija je takvim raspletom dvoboja Nizozemske i Njemačke definitivno ostala bez izgleda za četvrtfinale.

Orlovi će u ponedjeljak igrati s Tulipanima (18 sati) za treće mjesto u skupini, koje također ima veliku važnost, jer ostavlja mogućnost nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu. Naravno, kroz dodatne kvalifikacije.

Baš kao što se istome nada i Hrvatska.

Doduše, Horvatovi igrači još uvijek imaju izgleda i za osvajanje mjesta u četvrtfinalu. Naravno, nakon pobjede Danske nad Sjedinjenim Američkim Državama (33:24), ti su izgledi čista teorija.

Jer Hrvatska u zadnjem kolu mora pobijediti Bahrein, Egipat mora deklasirati Dansku, a uz sve to u te obje utakmice Kauboji bi morali nadoknaditi 23 gola, kolika je trenutno gol-razlika u korist Danaca.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal