POHVALIO JEDNOG IGRAČA

Hrvatska lako dobila Belgiju, ali izbornik Horvat opet nije blistao od sreće: Šteta što nismo pobjedili većom razlikom, ali...

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 21.01.2023 20:54
  • Objavljeno 21.01.2023 u 19:51
Bionic
Reading

U susretu 2. kola skupine IV drugog kruga Svjetskog prvenstva, hrvatska rukometna reprezentacija je u Malmou svladala Belgiju s 34:26 (21:13) i tako još uvijek ostala s teoretskim izgledima za plasman u četvrtfinale.

Iako je Hrvatska u jednom trenutku stigla i do 11 pogodaka prednosti, a trebala joj je što uvjelrjivija pobjeda, jasno je da je ovih 'plus 8' ipak trebalo biti više.

'Dobro otvaranje, dobar naš vratar i zabili smo puno lakih pogodaka. Šteta što nismo pobjedili većom razlikom i što u drugom dijelu nismo to izdržali energetski, bilo je problema s ozljedama. Željeli smo mi dodati gas, ali je pedala propala. Nije bilo benzina. no samo mogu pohvaliti dečke. Dali su sve od sebe vidjela se velika želja i zalaganje', kazao je hrvatski izbornik Hrvoje Horvat.

Posebno je izbornik pohvalio golama Šunjića koji je imao čak 20 obrana:

'Da, pohvaljujem Šunjića za tih 20 obrana, imao je izvrsnu izvedbu. Ne treba gledat Dance, važno je dobiti utakmicu s Bahreinom i osvojiti deveto mjesto i kvalifikacije za Olimpijske igre. To nam je sada primarni cilj', dodao je izbornik Horvat.

  • +24
Hrvatska - Belgija, utakmica Svjetskog prvenstva Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Na pitanje novinarke RTL-a može li SAD iznenaditi Dansku, odnosno nadaju li se naši rukometaši čudu i prolasku u četvrtfinale, kazao je:

'Mislim da SAD ne može iznenaditi. Mi moramo samo gledati da upišemo još dva boda protiv Bahreina i primarni cilj nam je da osiguramo deveto mjesto.'

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal