EVENT U MOSKVI

UFC priprema novu teškašku poslasticu; fanovi čekaju službenu potvrdu spektakularnog meča

02.08.2019 u 15:11

Bionic
Reading

UFC je nedavno najavio svoj drugi ovogodišnji i zapravo treći ukupno event u Rusiji. On će se održati 9. studenog u Moskvi, a čini se kako će UFC nastaviti praksu po kojoj ruske priredbe predvode teškaši. Ovog puta to bi trebali biti Junior Dos Santos i Alexander Volkov

Zapravo, drugi ovogodišnji ruski UFC event trebao je biti održan u subotu 3. kolovoza, odnosno sutra, no s vremenom je taj program prebačen u Newark, gdje se borci već nalaze i danas je na rasporedu službeno vaganje. Novi datum ruskog eventa ipak ne znači i isti planirani grad, što je u prvom slučaju bio Soči. UFC će iskoristiti provjereni teren i Octagon odvesti u Moskvu, gdje su zapravo prošle godine i otvorili tržište najveće europske države.

Niti jedna borba za sad još nije potvrđena, no ruski portali su izašli s informacijom kako je sve dogovoreno za međusobnu borbu bivšeg UFC-ovog i bivšeg Bellatorovog prvaka. Radi se o Junioru Dos Santosu i Alexandru Volkovu, piše Fight Site.

Za Juniora Dos Santosa (21-6, 15-6 UFC) bit će to treća ovogodišnja borba i prva nakon poraza od Francisa Ngannoua kojim se ponovno udaljio od eventualnog napada na titulu prvaka. Ipak, on od tog svog cilja ne odustaje i što prije se želi vratiti na taj put pa ne čudi odluka da prihvati ovu borbu. Alexander Volkov (30-7, 4-1 UFC) trebao je već predvoditi ovogodišnji event u St. Petersburgu održan u travnju, ali uklonjen je iz borbe početkom mjeseca.

  • +4
Francis Ngannou - Junior Dos Santos, UFC Fight Night 2019. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

Prve informacije bile su na temu doping pada, ali to nikad nije potvrđeno niti mu se iskazala ikakva suspenzija. Tako će dobiti drugu priliku predvoditi priredbu u svojoj domovini.

Još jednom napominjemo kako ova borba nije službeno potvrđena od UFC-a niti od boraca, no ruski portali oko ovakvih informacija najčešće ne griješe, tako da vijest svakako možemo uzeti kao relevantnu informaciju. No, nemojte se radovati prije službene potvrde.

  • +5
Brazilski borac Junior dos Santos Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL