TO NIJE SVE

UFC dobio najopakijeg čovjeka na svijetu i to nakon brutalnog high-kicka

30.07.2023 u 14:10

Bionic
Reading

Glavna borba večeri na UFC 291 eventu ponudila je obračun za 'BMF' titulu, a Justin Gaethje i Dustin Poirier borili su se za pojas koji je Jorge Masvidal predao pobjedniku, a 'BMF' pojas (pojas za 'baddest motherfuckera'), završio je na ramenu Justina Gaethjea

Justin Gaethje vrlo je dobro izgledao kroz prvih par minuta ove borbe. Poirier je pritiskao, ali Gaethje lijepo kontrirao u povlačenjima, a u jednom trenutku jako lijepo je pogodio i 'high kickom'. Ipak, nakon nešto više od tri minute, Poirier je fantastično pogodio zadnjim izravnim i bio je to vjerojatno najkonkretniji udarac u dotadašnjem dijelu borbe. Dustinovo samopouzdanje vidljivo je poraslo nakon tog udara i nedugo poslije još je jednim izravnim sjajem pogodio Gaethjea. Justin je brzo zadobio posjekotinu pokraj lijevog oka, a možemo reći da je prva runda opravdala očekivanja koja smo imali od ove dvojice boraca, piše Fight Site.

Iako se činilo da Poirier preuzme inicijativu nakon prve runde, Justin Gaethje nije odustajao od 'high kicka' koji ga je dobro služio i tijekom prve runde. Nakon 60-ak sekundi druge runde, Justin Gaethje fantastično je bacio desni 'high kick', a Dustin Poirier 'pokošen' je tim udarcem. Uspio je Gaethje plasirati još jedan udarac prije nego što je Herb Dean skočio i prekinuo ovaj meč. Zbilja brutalan nokaut u režiji Justina Gaethjea, novog vlasnika 'BMF' pojasa, a možete ga vidjeti OVDJE.

Najavljivao je Justin Gaethje ranije ovaj tjedan kako želi onemogućiti Jorgeu Masvidalu stavljanje pojasa oko struka Dustina Poiriera. Gaethje je u tome naumu i uspio, a ovo mu je druga velika pobjeda u ovoj kalendarskoj godini. U trećem mjesecu ove godine Gaethje je brutalno prebio Rafaela Fizieva, a sada je nokautirao Dustina Poiriera. Te dvije pobjede mogle bi mu osigurati novi napad na titulu.

Ostatak UFC 291 eventa ponudio je pregršt uzbudljivih mečeva i mnoštvo pobjeda prekidima. Kevin Holland i Derrick Lewis Brzinski završili su svoje protivnike.

Holland je Chiesu zaustavio ' u prvom rundi, a Derrick Lewis oduševio je 'letećim koljenom' kojim je otvorio meč protiv Marcosa Rogerija de Limea. Brazilac je završio u nokadunu nakon tog 'letećeg koljena' Derricka Lewisa (možete vidjeti OVDJE), a 'Crna zvijer'' posao je završila nakon 33 sekunde borbe.

Tony Ferguson još je jednom izgledao katastrofalno unutar kaveza i napisao je šesti poraz zaredom. Bobby Green ga je uistinu deklasirao, a šest sekundi prije kraja borbe Greena je Fergusona ostavio bez svijesti. 'El Cucuy' nije htio tapkati na 'arm triangle' gušenje i ostao je bez svijesti. Fergusona je tužno gledati u ovakvim izdanjima i ovo bi mogao biti njegov posljednji nastup unutar UFC-a, a moguće iu karijeri.

Alex Pereira i Jan Blachowicz pružili su poprilično razočaravajući meč, a podijeljenom sudskom odlukom slavio je Pereira. Odluka će se vjerojatno naići na ugovaranje određenog dijela navijača, ali je bio to tijesan meč koji je mogao otići na obje strane. 'Poatan' je ovom pobjedom vjerojatno izborio i napad na titulu u poluteškoj kategoriji.

Uroš Medić borac kojeg moramo izdvojiti s preliminarnog dijela priredbe. 30-godišnji srpski borac hrabro je pristao uskočiti na 'kratku obavijest' protiv Matthewa Semelsbergera i debitirao je u UFC-ovoj velter kategoriji.

Nije dobro započet meč za Medića kojeg je Semelsberger poslao u nokdaun tijekom prve runde. Srpski borac 'upkickovima' se izvukao iz teške situacije, a sve bolje je izgledao kako je meč odmicao. Sredinom treće runde, Uroš je nokautirao Semelsbergera, a na pod ga je poslao ‘’spinning backfistom’’.

Vrlo zanimljivu priredbu gledala je publika u Salt Lake Cityju, kao i svi ostali pred malim ekranima. Kompletne rezultate UFC 291 događaja možete pročitati u nastavku ovog članka.

UFC 291 - rezultati događaja:

Glavni dio priredbe:

  • Justin Gaethje def. Dustin Poirier putem KO - R2, 1:00
  • Alex Pereira def. Jan Blachowicz via podijeljenom sudskom odlukom (29-28, 28-29, 29-28) |
  • Derrick Lewis def. Marcos Rogerio de Lima preko TKO - R1, 0:33 |
  • Bobby Green pobjed. Tony Ferguson via submission (arm triangle gušenje) - R3, 4:54 |
  • Kevin Holland pobjed. Michael Chiesa putem podnošenja (D‘arce gušenje) - R1, 2,39 |

Preliminarni dio priredbe:

  • Gabriel Bonfim protiv Trevina Gilesa submissionom (giljotina) - R1, 1:13
  • CJ Vergara pobjed. Vinicije Salvador via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x3)
  • Roman Kopylov def. Claudio Ribeiro via KO (high kick) - R2, 0:33 |
  • Jake Matthews def. Darrius Flowers predajom (RNC) - R2, 2:37
  • Uroš Medić def. Matthew Semelsberger preko TKO - R3, 2:36 |
  • Miranda Maverick pobjed. Priscila Cachoeira predajom (armbar) - R3, 2:11