SLUČAJ FIOLIĆ

UEFA pokrenula postupak, Hrvatskoj se ne piše dobro

30.03.2016 u 14:48

Bionic
Reading

Nakon propusta i ulaska igrača koji nije bio u službenom zapisniku, a riječ je o Ivanu Fioliću, UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a i ako je vjerovati dosadašnjoj praksi, Gračanovi će igrači ostati bez tri boda

Naime, u kvalifikacijskoj utakmici igranoj u ponedjeljak protiv Estonije, a koju su naši mladi reprezentativci dobili 2:1, dogodio se veliki gaf nekoga u našoj administraciji jer u igru je u 46. minuti ušao Ivan Fiolić, kojeg nije bilo u službenom zapisniku.

Nadali su se u našem savezu da se Estonci neće žaliti. I navodno nisu. No zato su u UEFA-i pokrenuli disciplinski postupak.

Odluka će biti donesena 4. travnja, a spornim se pokazuje članak 39. UEFA-inog pravilnika. U tom slučaju Hrvatska će izgubiti 3:0 i ostati bez tri važna boda u kvalifikacijama za EP.

Hrvatska reprezentacija je vodeća u skupini 6 s 18 bodova iz sedam utakmica, a jedini poraz doživjela je protiv Španjolske u Rijeci (2:3). Naši nogometaši imaju pet bodova više od Švedske i Španjolske, ali Šveđani su odigrali dvije, a Španjolci utakmicu manje.

Do kraja kvalifikacija mladi hrvatski reprezentativci još moraju odigrati obje utakmice protiv Šveđana te gostovati u Gruziji. Na završni turnir će se izravno plasirati devet pobjednika skupina, a četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije plasirat će se u dodatne kvalifikacije.