SEZONA ZA POVIJEST

Uefa napunila blagajnu Dinama; novi podaci o igračima otkrivaju koliko milijuna eura uskoro stiže

12.03.2019 u 11:32

Bionic
Reading

Hrvatski prvak Dinamo zbog sjajnih igara u Europskoj ligi postao je sve zanimljiviji bogatim europskim klubovima zbog nekoliko mladih igrača čija vrijednost raste iz utakmice u utakmicu. Nije nemoguće da nakon uzvratne utakmice protiv Benfice, koja se igra u Lisabonu 14. ožujka (Arenasport 1, 21.00), u slučaju plasmana u četvrtfinale, za neke igrače Dinama stigne i nemoralna ponuda

Poznato je kako je ove sezone Dinamo poprilično napunio blagajnu milijunima eura zahvaljujući sjajnim nastupima u Europi. Osim što je Hrvatska dobila pravo na dva kluba u kvalifikacijama za Ligu prvaka (od 2020. godine), procjenjuje se kako bi ukupna zarada od Uefe uskoro mogla premašiti 20 milijuna eura (plasman u četvrtfinale donosi 1,5 milijuna eura).

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama, ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

No, očekivano, svakom novom utakmicom vrijednost mladih igrača Dinama raste iz utakmice u utakmicu. Naravno, najviše se spominje ime 21-godišnjeg Španjolca Danija Olma, za kojeg su interes pokazali mnogi europski velikani, a također je poznato kako ga čelnici neće pustiti za manje od 25 milijuna eura – što bi bio najveći transfer u povijesti kluba.

Primjerice, prema njemačkom Transfermarktu, Olmo vrijedi 15 milijuna eura, a prije početka ove sezone, prema istom izvoru, vrijedio je oko 3,5 milijuna eura. Dakle, već sada je jasno kako će na njemu Dinamo zaraditi kao na niti jednom igraču…

Prema Transfermarktu, poznatoj web stranici za procjenu vrijednosti nogometaša, najveći porast vrijednosti uočen je kod napadača Brune Petkovića, koji je većini nogometnih poznavatelja u Hrvatskoj bio potpuno nepoznat jer u zadnjih šest godina u Italiji nije ostavio dublji trag.

No, zahvaljujući pozivu Zlatka Dalića u hrvatsku reprezentaciju, jasno je da će njegova vrijednost još porasti. U ovom trenutku prema Transfermarktu Petković vrijedi tri milijuna eura, a nedavno je pored njegova imena stajao broj - 850 tisuća eura. Procjene govore kako je on već sada igrač koji vrijedi oko 10 milijuna eura, a nije nemoguće da ta cijena ode u nebo ako zabije i u dresu Hrvatske. Kada su Olmo i Petković u pitanju, već sada je jasno kako će ih nakon ljeta jako teško uspjeti zadržati u klubu...

Značajno je porasla vrijednost stopera Emira Dilavera s 1,5 milijuna eura na tri milijuna eura, a od mladih igrača svakako treba izdvojiti 22-godišnjeg Amera Gojaka koji je na početku sezone procijenjen na 1,75 milijuna eura, da bi prema najnovijim podacima pored njegova imena pisalo 4,5 milijuna eura.

Ako upiše koji zapaženiji nastup u dresu Bosne i Hercegovine, kojoj je izbornik Robert Prosinečki, nema sumnje da će i njegova vrijednost značajno porasti.

  • +52
Europska liga, osmina finala: Dinamo - Benfica Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL