IGRAČI BEZ PRAVA NASTUPA

UEFA izbacuje Sion iz Europske lige?

26.08.2011 u 13:13

Bionic
Reading

Predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Michel Platini izjavio je kako bi Sion mogao biti izbačen iz Europske lige, te bi njegovo mjesto u daljnjem natjecanju mogao zauzeti škotski velikan Celtic, kojega je švicarski klub izbacio u 4. pretkolu ukupnim rezultatom 3:1, jer je koristio igrače koji nisu imali pravo nastupa

'Čini se da je Sion u potpunosti prekršio odredbu kojom mu je zaranjeno dovođenje igrača tijekom dva prijelazna roka, te bi se Celtic mogao vratiti u natjecanje. No, moramo pričekati pravno rješenje čitavog slučaja iako je po meni sve jasno, odnosno Sion je prekršio pravila', rekao je Platini uoči ždrijeba skupina Europske lige u petak u Monte Carlu.

Glavni tajnik UEFA-e Gianni Infantino kazao je kako očekuje Celticovu žalbu.

'Naša disciplinska i kontrolna tijela odlučit će o ovom slučaju prije početka natjecanja po skupinama. Zasad će Sion zauzeti mjesto u ždrijebu, jer ima pravo žalbe Međunarodnom sportskom sudu (CAS) koji će donijeti konačnu odluku', izjavio je Infantino.

FIFA je kaznila Sion zabranom kupovine i prodaje igrača tijekom dva prijelazna roka jer je švicarski klub 2008. godine poticao egipatskog vratara Essama El-Hadaryja da raskine ugovor s njegovim tadašnjim klubom Al Ahlijem. Iz Siona tvrde kako su odslužili kaznu, no iz FIFA-e tvrde kako je zabrana na snazi do kraja ove godine.

Sion u momčadi ima pet novih igrača koji prema čelnicima UEFA-e nisu imali pravo nastupa iako je Švicarski nogometni savez odobrio njihove transfere.