NAJBOLJI MOGUĆI POTEZ

Uefa i za Euro zadržala pravilo koje znatno olakšava posao izbornicima, a jednu odluku je prepustila samim državama

31.03.2021 u 16:39

Bionic
Reading

Reprezentacijama na Europskom nogomentom prvenstvu koje se održava od 11. lipnja do 11. srpnja bit će dopušteno da na utakmici izvedu svaka po pet zamjena, objavila je UEFA u srijedu

Pravilo o pet zamjena uvedeno je kao privremena mjera zbog poteškoća s kojima su momčad suočene tijekom pandemije koronavirusa i trenutačno je na snazi u utakmicama između europskih klubova te na kvalifikcijskim utakmicama za SP 2022. u Europi.

'Kako razlozi za pravilo o pet zamjena ostaju valjani, a s obzirom na to da se to pravilo već provodi na kvalifikacijskim utakmicama za SP koje traju od ožujka 2021. do ožujka 2022., odlučeno je da se dopuna proširi na UEFA-in EURO 2020. u lipnju i srpnju 2021. ove godine te na finale UEFA-ine Lige nacija u listopadu 2021. i razigravanje za ispadanje iz UEFA-ine Lige nacija u ožujku 2022.', stoji u priopćenju UEFA-e.

Isto tako UEFA je u srijedu odlučila ukinuti ograničenje od 30 posto popunjenosti stadiona što je odlučeno u listopadu prošle godine, ostavljajući lokalnim vlastima da odluče o eventualnim ograničenjima, posebice s obzirom da se približava Europsko nogometno prvenstvo koje će se od 11. lipnja do 11. srpnja održari u 12 europskih gradova.

'S obzirom da se svaki od 55 saveza članova UEFA-e na svoj način suočava s pandemijom, takvo ograničenje više nije potrebno', pojašnjava svoju odluku UEFA.