KAKVA OPSESIJA

Učitelj provodio 'teror' nad đacima zbog sličica SP-a?!

08.05.2014 u 09:43

Bionic
Reading

Učitelj u jednoj osnovnoj školi u kolumbijskom gradu Bucaramangi optužen je kako učenicima otima sličice kako bi popunio svoj službeni album Svjetskog nogometnog prvenstva koje će se održati u Brazilu

Prema pisanju lokalnog dnevnog lista El Espectadora, jedan je 13-godišnji učenik prijavio učitelja nakon što ga je vidio kako lijepi sličice koje je prethodno uzeo đacima, koji su se mijenjali u učionici, u svoj album.

'Prema navodima učenika, učitelj je nekolicini njih uzeo sličice pod izlikom kako je stvoreno komercijalno tržište koje iz odvraća od njihove osnovne zadaće, a to je učenje', objavio je El Espectador.

'To i nije pravi primjer koji daje mladima, otimati im sličice za svoju korist', izjavila je majka jednog od učenika.

Talijanska izdavaćka kuća Panini prije Svjetskog prvenstva u Meksiku 1970. izdala je prvi album sa samoljepljivim sličicama najboljih svjetskih igrača, te je otada sakupljanje sličica postalo omiljena zabava kako djece tako i odraslih ljubitelja nogometa.

Odvjetnik obrazovnih institucija u Bucuramangi rekao je kako po ovom pitanju nije uložena službena žalba, ali da on provodi istragu.