REKORD ZA REKORDOM

Ubojiti bavarski stroj; Bayernovi nogometaši napravili pothvat u Ligi prvaka kakav nitko do sada nije, ovo je zastrašujuće

04.11.2020 u 10:06

Bionic
Reading

Bayern i u novoj sezoni Lige prvaka izgleda zastrašujuće efikasno, potvrdio je to pobjedom kod RB Salzburga od 6:2, a njemački velikan je ispisao i knjige rekorda najjačeg klupskog natjecanja

Podsjećamo, domaćini su vodili 1:0 golom Berishe u 4. minuti, te su poravnali na 2:2 u 66. minuti pogotkom Japanca Okugawe. No, u zadnjih 20 minuta primili su četiri gola. Golove za Bayern postigli su Robert Lewandowski (21-11m, 88), Rasmus Kristensen (44-ag), Jérôme Boateng (79) Leroy Sané (83) i Lucas Hernández (90'+2).

Aktualni prvak je golijadom u završnici postao prva momčad u povijesti Lige prvaka koja je postigla četiri gola u posljednjih 15 minuta utakmice. Bayern se tako upisao u povijest, a golovi su padali u zadnjih 11 minuti.

Isto tako Bayern je došao do svoje 14. uzastopne pobjede u Ligi prvaka. To je ujedno i novi rekord, a sve je započelo pod vodstvom Nike Kovača početkom prošle sezone.

To je treća pobjeda Bayerna iz isto toliko utakmica ove sezone u skupini i već u sljedećem kolu može novim trijumfom osigurati prolazak u nokaut fazu.

  • +8
Salzburg - Bayern, 3. kolo Lige prvaka, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: LUKAS BARTH-TUTTAS

Dodajmo da je bavarski ponos produžio svoj niz nepobjedivosti kada je riječ o gostovanjima u Ligi prvaka, to mu je bila 15. utakmica zaredom, a rekorder je Manchester United koji je imao seriju od 16 susreta na strani između 2007. i 2010.

Bayern je u Ligi prvaka na prosjeku od četiri gola po utakmici (12 u tri kola), a jednako ubojit je u njemačkom prvenstvu gdje je u šest susreta postigao nevjerojatna 24 pogotka.