REMI DOVOLJAN...

U21: Hrvatska došla samo na korak od 'malog Eura'

28.05.2014 u 20:48

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija za igrače do 21 godine remizirala je u Zagrebu s Ukrajinom rezultatom 1:1 (0:0) i tako osigurala prolazak skupine

Izbornik Gračan na teren je poslao četvoricu braniča (lijevog beka igrao je nominalni stoper s popisa A reprezentacije Bubnjić) i ofenzivni ostatak momčadi što je okupljenima u Kranjčevićevoj ulici donijelo užitak lijepog nogometa. Hrvati su ambiciozne Ukrajince brzo iz otvorenog presinga vratili u obrambenu 'kućicu', no nisu uspjeli zabiti gol.

Marko Pjaca u 15. minuti nije vidio idealno postavljenog Pericu i pogrešnim je rješenjem dozvolio Ukrajincima 'čišćenje', a u 37. je minuti ponajbolji pojedinac poluvremena Ante Rebić oduzeo loptu i vanjskom uposlio Pericu koji u nastavku akcije pogađa gredu. Ukrajinci su koristili greške u hrvatskoj tranziciji i prijetili iz polukontri, ali vratar Zelenika nije doveden u pravu opasnost.


Nastavak je donio i golove. Hrvatska je povela u 56. minuti nakon akcije Pjace koji je na desnoj strani pronašao Vrsaljka. Dobra prizemna lopta pronašla je natrčalog Antu Rebića koji zabija za 1:0. Dvije minute kasnije Rebić je trebao, ali nije, dodao Perici u situaciji koja je mirisala na rješenje dvoboja. Kazna je uslijedila u 62. minuti...

Malinovskij je izravno iz auta primio loptu i potpuno neometan (vrhunac neuvjerljive predstave hrvatske obrane) prošetao se kaznenim prostorom i zakucao loptu preko Zelenike koji je anticipirao prizemni šut. Malo zatim Rebić je pogodio stativu nakon odbijenog pokušaja Pjace, a u završnici je opasno pucao i Vrsaljko, no Koval je obranio i sačuvao remi Ukrajincima. 

Tako je mlada hrvatska selekcija kolo prije kraja osigurala nastup u posljednjoj rundi (nitko iz skupina nema izravan plasman na Euro u Češkoj) kvalifikacija u kojoj će 14 selekcija dodatnom nokaut rundom iznjedriti sedam sudionika koji će se priključiti domaćinu. Trebat će i sreće u ždrijebu, ali ovaj sastav može igrati gotovo sa svakim.

Skupina 5
Hrvatska Ukrajina 1:1
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Hrvatska 7 5 1 1 16
2. Švicarska 6 4 0 2 12
3. Ukrajina 4 2 1 1 7
4. Latvija 5 2 0 3 6
5. Lihtenštajn 6 0 0 6 0
Sljedeće utakmice
4.6. Lihtenštajn Ukrajina