PRVACI UZVRATILI

U21 Euro: Gračan debitirao teškim porazom u Puli

14.11.2013 u 22:21

Bionic
Reading

Nogometni reprezentativci Hrvatske do 21 godine imali su četiri startne pobjede u isto toliko kvalifikacijskih nastupa za plasman na Europsko prvenstvo

No, odlaskom dosadašnjeg izbornika Nike Kovača na klupu seniorske momčadi, mlade su nade upisale prvi poraz. I primili prvi pogodak u kvalifikacijskoj skupini 5.

Švicarska je uzvratila za domaći poraz u Luganu, te je u 5. kolu slavila u Puli s 2-0. U 19. minuti su gosti poveli pogotkom Michaela Freyja koji je nakon kornera ostao potpuno nečuvan na drugoj stativi. Lopta je nekako došla do njega, a Frey je lakoćom zabio pogodak čime je hrvatska obrana kapitulirala nakon 379 minuta.

Odmah na startu drugog dijela uslijedio je novi šok za igrače Nenada Gračana jer je Darko Jevtić pogodio za 2-0, čime je utakmica bila zaključena. Deset minuta prije kraja Hrvatska je mogla završnicu učiniti dramatičnom, ali jedanaesterac nije uspio realizirati Marcelo Brozović.

Golovi iz Pule i razmišljanja izbornika Gračana poslije utakmice za HTV


I dalje je Hrvatska prva na ljestvici: ima tri boda više od Švicarske, ali i utakmicu više. No, jedini cilj ionako je biti četiri najbolja drugoplasirana obzirom da svih 10 pobjednika grupa i poker 'prvih pratilja' čeka novo izlučno nokaut kolo. Izbornik Gračan i igrači još su na dobrom putu i ukoliko u utorak, također u Puli, svladaju Latviju i dalje će biti na pravoj trasi za Euro. Pobjeda protiv Švicarske naravno bi olakšala put, ali ova generacija Švicarske je prije četiri godine bila kadetski prvak svijeta i vrlo je jak konkurent hrvatskim nadama.

U-21: HRVATSKA - ŠVICARSKA 0:2 (0:1)

Stadion Aldo Drosina, Pula.
Sudac: Serdar Gözübüyük (Nizozemska)
Strijelci: 0:1 - Frey (19'), 0:2 - Jevtić (47')

Hrvatska: Zelenika (od 22' Delač), Jedvaj, Datković, Bubnjić, Gorupec, Radošević, Močinić, Brozović, Bručić (od 52' Perica), Mišić, Pjaca (od 85' Šitum). Izbornik: N. Gračan.

Švicarska: Mvogo, Lacroix, Decarli, Widmer, Martignoni (od 81' Bauer), Buff, Jevtić (od 76' Bertone), Khelifi (od 69' Veloso), Freuler, Ben Khalifa, Frey. Izbornik: P. Tami (hns-cff.hr)

Kvalifikacije za EP U-21, Skupina 5:

1. Hrvatska 12 (5)
2. Švicarska 9 (4)
3. Ukrajina 3 (2)
4. Latvija 3 (3)
5. Lihtenštajn 0 (4) (sve o kvalifikacijama