Erste Plava liga

U Varaždinu počinje jedinstveno atletsko dječje natjecanje

03.05.2013 u 14:23

Bionic
Reading

U ponedjeljak, 6. svibnja 2013. godine, u 16 sati na Sportskom centru Sloboda u Varaždinu održat će se prvo u nizu kvalifikacijskih natjecanja Erste Plave lige

Riječ je o jedinstvenom dječjem atletskom natjecanju upečatljivog slogana 'Brže.Više.Jače', koje se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta. Nakon početnog kvalifikacijskog natjecanja u Varaždinu, Erste Plava liga nastavit će se i u Puli, Rijeci, Zadru, Osijeku, Splitu i Zagrebu, a finaliste čeka nastup 3. rujna u sklopu atletskog mitinga Borisa Hanžekovića. Vrijednost i značaj ovog projekta od prvog dana prepoznale su i podržale najuspješnije hrvatske atletičarke Blanka Vlašić i Sandra Perković, te najveća hrvatska atletska nada Ivan Horvat, a nedavno se pridružila i najbolja hrvatska maratonka Lisa Stublić

Predviđa se kako će natjecanja privući oko 5.000 mladih natjecateljica i natjecatelja, a na veliko finale u rujnu u sklopu Hanžekovićeva memorijala plasirat će se 480 najboljih natjecatelja.

Prijave za natjecanje u Varaždinu još su u tijeku, a moguće ih je podnijeti na službenoj stranici Lige www.ersteplavaliga.com i to sve do ponedjeljka, najkasnije sat vremena prije natjecanja.

Sve prijavljene natjecatelje očekuju vrijedne i atraktivne nagrade, a popis osvajača nagrada za svaki grad bit će objavljeni na službenoj stranici Lige. Nagrade će se moći preuzeti nakon natjecanja u kvalifikacijama. Među nagradama svakako treba spomenuti natjecateljske rekvizite i dresove od ambasadora Lige, a tu su također i trenirke, bicikli, računala i još mnogo vrijednih nagrada.

'Očekujemo kako će se mlade Varaždinke i Varaždinci prije svega dobro zabaviti, a potom i da će ih ponijeti natjecateljski duh i da će dati sve od sebe kako bi bili najbolji, najbrži, najjači. Izuzetno mi je drago da će liga napokon krenuti i nadam se da će se dobar odaziv nastaviti i u ostalim gradovima. Pozivam sve zainteresirane djevojke i dječake sportskog duha koji žele pokazati svoje talente i vještine, da nam se pridruže u jednom od gradova koji će Ligu ugostiti. Hanžekovićev memorijal je atletski Miting svjetskog značaja, ali njegova prvenstvena uloga je promocija hrvatske atletike. Jedan od važnijih ciljeva koji smo odredili je razvoj atletske Lige kao temelj razvoja hrvatske atletike te sporta općenito', izjavila je Ivana Brkljačić, direktorica Hanžekovićeva memorijala.