ANDERSON

U United stigao kao nada, a sada ga se žele riješiti

11.09.2012 u 11:56

Bionic
Reading

Brazilski 24-godišnji vezni igrač Anderson stigao je u Manchester United 2007. godine iz Porta, ali se nikada nije uspio do kraja afirmirati na Old Traffordu

U Manchester Unitedu su razočarani što se talentirani Brazilac nije razvijao na način na koji su Sir Alex Ferguson i njegovi suradnici očekivali. Preciznije rečeno, nije pokazao očekivani napredak. U tome su ga spriječile i ozljede, koje su navele Fergusona na zabrinutost o njegovoj budućnosti.

'On je fantastičan nogometaš, ali stvarno nije realizirao svoj potencijal. Nadam se samo da neće imati pehove s ozljedama u karijeri kakve je, primjerice, imao Michael Owen', rekao je Ferguson za svog veznjaka još u travnju.

Goal.com tvrdi kako je United spreman prodati Andersona. Možda ne već u zimskom prijelaznom roku, budući da ima ugovor do 2015. godine, pa nema žurbe, ali svakako idućeg ljeta, osim ako Brazilac u međuvremenu ne pokaže značajnu promjenu kursa.

'Ferguson je čekao da se Anderson podigne i da počne vraćati uloženo u njega, ali to se jednostavno nije dogodilo. Nikako se ne može vratiti na pravu stazu nakon ozljede križnog ligamenta koljena 2010. godine. Definitivno će biti dostupan u slučaju prave ponude. No, on je još uvijek mlad igrač koji ima dugoročan ugovor i neće biti prodan jeftino', kaže izvor blizak klubu za Goal.com.

United je za Andersona platio 18 milijuna funti i nastojat će nadoknaditi što je moguće više u slučaju prodaje. Prošle sezone je Brazilac upisao samo 10 nastupa u Premiershipu.