MAMIĆEVA ODVJETNICA

'U teoriji je sve moguće'

19.08.2010 u 11:49

Bionic
Reading

Nakon što je i Hrvatski nogometni savez u svom priopćenju priznao da je Zoran Mamić u Nyonu bio u svojstvu i svjedoka i osumnjičenika za namještanje utakmica, nazvali smo njegovu odvjetnicu Jadranku Sloković koja je još jednom ponovila – Zoran Mamić je bio ispitan u svojstvu svjedoka, a ne osumnjičenika

Prije nekoliko dana sportski direktor Dinama Zoran Mamić pojavio se pred medijima gdje je u društvu svoje odvjetnice Jadranke Sloković elaborirao što je radio u Nyonu. Tako je mlađi Mamić ponovio da je bio saslušan isključivo kao svjedok, a to je potvrdila i njegova odvjetnica.

U četvrtak, nakon što je Uefin istražitelj saslušao suca Brunu Marića, Hrvatski nogometni savez je u javnost pustio pripćenje u kojem navodi kako je 'UEFA ispitala Zorana Mamića u svojstvu osumnjičenika/svjedoka'.

Iako je Uefa medijima poslala istu konstataciju (da je Zoran Mamić saslušan u svojstvu osumnjičenika/svjedoka), a to je potvrdio i HNS preko svog priopćenja, Mamićeva odvjetnica Sloković i dalje tvrdi – moj klijent je bio saslušan samo u svojstvu svjedoka.

HNS je izdao priopćenje u kojem se opet tvrdi da je Zoran Mamić bio u Nyonu u svojstvu i osumnjičenika i svjedoka. Vi ste neki dan tvrdili da je to nemoguće te da je Mamić saslušan samo kao svjedok...

'I dalje ostajem kod toga. Vi nekoga možete ispitivati ili kao svjedoka ili kao optuženika. Ne može oboje. Za jedno ili drugo su drugačija upozorenja i to jednostavno nije spojivo', izjavila je odvjetnica Sloković.

'Mamiću su dana upozorenja kao svjedoku. U trenutku ispitivanja Zoran Mamić je bio svjedok. Opet ponavljam, ne može oboje. Tako to funkcionira u svim pravnim sistemima. Gospodin Mamić je dobio nalog kao svjedok i to se ne može promijeniti.'

Ako je već Uefa izašla s takvom formulacijom (osumnjičenik/svjedok), je li u teoriji moguće da je Zoran Mamić pozvan kao svjedok, ali je njegov status nakon saslušanja promijenjen u osumnjičenika, a da ga se o tome nije službeno obavijestilo?

'U teoriji je sve moguće, no opet moram ponoviti, Zoran Mamić je pozvan na saslušanje kao svjedok i nikako drugačije.'

Ako je već nemoguća definicija osumnjičenik/svjedok, kako onda komentirate te navode iz Uefe? Pretpostavka je da su to također radili njihovi odvjetnici.

'Po meni je ovo sve jedna velika zbrka. To je radio netko tko nije vješt i radi se vjerojatno o nesporazumu', završila je Jadranka Sloković.