novi asist za pobjedu

Englezi ostali u čudu nakon još jedne sjajne utakmice Ivana Perišića; statistika razotkriva njegovu dominaciju

20.08.2022 u 18:57

Bionic
Reading

Nogometaši Tottenham Hotspura u prvoj utakmici 3. kola engleske Premier lige pobijedili su pred svojim navijačima Wolverhampton Wandererse, a jedini pogodak na utakmici zabio je Harry Kane u 64. minuti na asistenciju našeg Ivana Perišića

Nakon što je u prva dva kola utakmice počinjao na klupi, Antonio Conte u ovom je kolu hrvatskog reprezentativca u igru poslao od prve minute.

Ivan Perišić vratio mu je na najbolji mogući način.

Nakon izvedenog kornera hrvatski nogometaš je, okrenut leđima, proslijedio loptu glavom pred suparnička vrata gdje je gostujuću mrežu zatresao Kane. Bio je to ujedno jubilarni 1000. pogodak Tottenhama u svim sezonama Premier lige.

Perišić je time bio asistent drugu utakmicu u nizu. U prošlom kolu je upisao asistenciju za remi kod Chelseaja (2:2),

Hvalili su Perišića i nakon prijašnjih utakmica, ali ovom je utakmicom razuvjerio i posljednje skeptike, koji su sumnjali u našeg 33-godišnjeg reprezentativca.

Naime, Perišić je bio apsolutno nezaustavljiv, a statistika to jasno pokazuje, dominirao je u svim segmentima igre.

Tako je hrvatski reprezentativac dobio najviše duela na ovoj utakmici (7), imao je najviše startova (5), kreirao je najviše prilika, (3) te je na kraju upisao asistenciju.

Hrvatski nogometaš zbog ozljede je propustio veći dio predsezone. Umjesto njega igrao je Ryan Sessegnon, ali čini se da će se engleski nogometaš načekati do sljedeće prilike.

Standings provided by SofaScore LiveScore