rastanak se bliži...

U Real Madridu su odlučili; Luka Modrić odlazi ovog ljeta, ali samo pod ovim uvjetom

07.01.2020 u 08:16

Bionic
Reading

Španjolski mediji raspisali su se o planu čelnika madridskog Reala prema kojem bi se na ljeto 'kraljevi' riješili Luke Modrića i Garetha Balea. Učinili bi to 'u paketu', a dojam je kako bi oba igrača trebala biti sretna takvim rješenjem

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić (34) u Realu je od 2012. godine i u ovom je trenutku najstariji igrač 'kraljevske' momčadi. Ugovor ga veže do kraja lipnja ove godine uz mogućnost produženja za još jednu sezonu. Ako se na to odluči - klub. Za sada su se u Realu zadržali samo na obećanjima, čekaju da završi zimski prijelazni rok, a onda bi trebali odlučiti kakva je Modrićeva sudbina na Santiago Bernabeu.

No, imaju u Realu i 'pomoćni plan', sve kako bi - ako se Modrić odluči napustiti Madrid - eventualnu štetu sveli na minimum.

Tako španjolski mediji donose priču kako čelni ljudi Reala rade na velikom poslu kojim bi 'zbrinuli' Luku Modrića već ovog ljeta, a uz njega bi se 'u paketu' riješili i konstantno nezadovoljnog Garetha Balea (30)!

Realnost je takva da je Modrić u veteranskim godinama i Real za njega ne može dobiti neku ogromnu odštetu, možda maksimalno 15 milijuna eura, ali i to je 'nategnuto'. Za Balea u Madridu očekuju barem 40 milijuna eura odštete, ali igrač je to sklon ozljedama i nema baš previše zainteresiranih klubova koji su spremni platiti taj iznos.

I tu su se genijalni umovi 'kraljevskog' kluba dosjetili - 'upakirat' će Modrića i Balea te ih prodati zajedno, ali uz jedan jedini uvjet. Da klub nije iz Europe i/ili da ne igra u Ligi prvaka! A onda se najbolje rješenje za sve ukazalo samo.

  • +6
La liga, Real Madrid – Athletic Bilbao Izvor: EPA / Autor: Rodrigo Jimenez

Mediji bliski Realu tvrde kako bi ih u svom klubu, novom članu američke MLS lige, najradije 'udomio' David Beckham! Čak ne bi morao previše ni platiti, za obojicu oko 30 milijuna eura! Real bi pristao na taj novac, sve samo da odu iz Madrida i oslobode ionako 'labav' proračun kluba koji mora pratiti Financijski fair-play. I jasno, da Modrić i Bale odu što dalje i ne budu prijetnja ambicijama Reala.

No, nije samo Beckham zainteresiran za Modrića i Balea. Kapetana hrvatske reprezentacije željeli bi vidjeti u momčadi DC Uniteda za koju je prošle sezone igrao Wayne Rooney, a na Balea računaju u Los Angeles Galaxyju kao zamjenu za Zlatana Ibrahimovića!

Kako god bilo, čini se da ni Modrić ni Bale neće imati mirno ljeto...

  • +5
La liga, Getafe – Real Madrid Izvor: EPA / Autor: Chema Moya