KRIVA PROCJENA?

U PSG-u se sigurno hvataju za glavu, jer presudili su im igrači koje su poklanjali drugima

09.03.2023 u 14:41

Bionic
Reading

Minhenski Bayern pobjedom 2:0 protiv PSG-a, u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka, potvrdio je i pobjedu iz prvog ogleda, igranog u Parizu, gdje je bavarska momčad slavila 1:0, te se tako plasirao u četvrtfinale najjačeg klupskog natjecanja

Niti silni milijuni koje su katarski bogataši ulupali u PSG, nisu bili dovoljni da momčad iz Pariza osvoji toliko željeni trofej.

Naslovi u Ligue 1 već spadaju pod 'normalno', ali do iskoraka u Ligi prvaka nikako da dođu.

Naravno, takva ulaganja mnogi osuđuju, jer skupocjene zvijezde nisu jamstvo uspjeha. Bez obzira na njihovo nogometno umijeće.

A da nije bitno koliko je tko plaćen, najbolje se vidjelo baš u okršaju ovih dviju momčadi. Jer PSG-u su presudili igrači koji su nekoć igrali na Parku prinčeva, ili bolje rečeno, bili u kadru, a potom su i besplatno odlazili u druge klubove.

Tako je Bayernu pobjedu u Parizu osigurao Francuz Kingsley Coman, koji je iz PSG-1 2014. godine otišao u Juventus. Potom je iz Torina otišao na posudbu u Bayern, u kojem je očito ostavio dobar dojam, jer su ga Bavarci u potpunosti otkupili 2017. godine za 21 milijun eura. danas na tržištu vrijedi 60 milijuna eura.

Slična je priča i s igračem rođenim u Njemačkoj, ali koji ima i kamerunsko državljanstvo, Ericom Maximom Choupo-Motingom, strijelcem pogotka za vodstvo 1:0 u srijedu u Münchenu.

On je u PSG stigao u ljeto 2018. godine iz Stoke Cityja, ali 2020. godine u listopadu, nakon što je za pariški klub odigrao ukupno 51 utakmicu, besplatno je preselio u München.

  • +13
Bayern - PSG (uzvratna utakmica osmine finala LP-a) Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK