POKRENUTA AKCIJA

U planu zajednička američka turneja Dinama i Hajduka

23.07.2013 u 15:23

Bionic
Reading

Zanimljiva inicijativa pokrenuta je u Sjevernoj Americi gdje hrvatska zajednica i jedna marketinška kompanija ispituju mogućnost organiziranja hrvatskog nogometnog derbija na području SAD-a i Kanade

Hrvatski emigranski portal croatiantimes.com objavio je znimljivu temu u kojoj prenose vijest iz kluba Garden State Croatia FC. Tom se klubu, smještenom u njujorškom predgrađu Newarku, javila neimenovana promotorska agencija iz Hrvatske koja je najavila provođenje istraživanja među američkim i kanadskim Hrvatima o razini interesa koju bi izavali ogledi Dinama i Hajduka.

Lanjski remi Hajduka i Dinama na Poljudu


Prema tom planu, koji je još uvijek u povojima, hrvatski bi rivali zajedno došli u Sjevernu Ameriku i odigrali nekoliko međusobnih ogleda na području SAD-a i kanade. Naravno, moguće je i odigravanje još nekih dvoboja protiv domaćih sastava, a u planu je i druženje s brojnom hrvatskom 'prekooceanskom' zajednicom. Ideja je zanimljiva, a prvenstveno će ovisiti o procjeni isplativosti ovakvog projekta.

Podsjetimo, posljednju utakmicu izvan Europe 'plavi' i 'bijeli' odigrali su 1998. na pripremama u Čileu kada je tadašnja Croatia golom Nermina Šabića svladala Bonačićev Hajduk s 1:0.