napokon je i to riješeno

Ante Ćorić stavio potpis na jednogodišnji ugovor, a poruka sportskog direktora Rome sugerira jako puno

24.08.2021 u 10:41

Bionic
Reading

Bivša velika Dinamova nada a trenutno igrač Rome, 24-godišnji Ante Ćorić, ovog je utorka stavio potpis na ugovor o jednogodišnjoj posudbi FC Zürichu

Bivši igrač Dinama Ante Ćorić, koji je 2018. godine preselio u veliku Romu, ali bez prave prilike u redovima talijanskog nogometnog velikana, posljednje dvije sezone, uz česte probleme s ozljedama, nikako nije mogao uhvatiti pravi natjecateljski ritam.

Jer ozljede su ga pratile i u Almeriji, potom i u VVV Venlu te ljubljanskoj Olimpiji.

Ipak, ovog ljeta, očito ga je popratila sreća, pripreme je odradio bez najmanjih problema, a sve je zaokružio ugovorom s FC Zürichom, trenutno vodećom momčadi švicarskog prvenstva.

Pisali smo još u nedjelju kako će Ćorić potpisati za ovaj klub, no put do Švicarske se malo odužio, a nakon višesatne vožnje, Ćorić je veći dio ponedjeljka proveo na liječničkom pregledu. Naravno, sve je dobro prošlo, te je napokon potpisao ugovor, a već ovog utorka u 11 sati priključio se novim suigračima na treningu.

Ipak, najzanimljivije je što su i u Romi svjesni da pravu priliku nije dobio, a sportski direktor Tiago Pinto bio je jasan.

'Želimo Anti puno sreće, uz poruku da ćemo ga pratiti u Zürichu, a ja osobno doći ću ga gledati. Znamo da pravu priliku kod nas nije dobio, ali vjerujemo da će se dokazati u Švicarskoj i sljedeće godine priključiti nama'.

Prema tome, u Romi još uvijek vjeruju u Ćorićeve kvalitete, ali sada je najvažnije da ovaj igrač, koji je 2016. godine bio član hrvatske reprezentacije na Euru u Francuskoj, uhvati kontinuitet i pravu natjecateljsku formu.