NETKO MORA BITI KRIV

U Milanu bez milosti; Gattuso se nadao, a onda se dogodio sastanak koji mu je slomio srce

28.05.2019 u 08:43

Bionic
Reading

Milan ni ove godine nije kroz talijansko prvenstvo izborio nastup u Ligi prvaka, a ceh za to platit će trener Gennaro Gattuso i sportski direktor Leonardo

Posrnuli nogometni velikan u zadnje dvije sezone je na dolaske igrača potrošio oko 400 milijuna eura, poslovao je zbog toga debelo u minusu zbog čega ga istražuje Uefa, a onaj minimalni cilj nije ispunjen.

Milan ni ove sezone nije bio među četiri te je tako ostao bez Lige prvaka koja donosi novac, a o osvajanju domaćih trofeja da ne govorimo.

Iako u svlačionici ima igrača sumnjive kvalitete vodstvo kluba to nije briga. Ono je odlučilo presuditi trnereu Gennaru Gattusu koji se još u nedjelju nadao da bi mogao ostati na klupi Milana, ali se u ponedjeljak dogodio sastanak s direktorom Ivanom Gazdidisom poslije kojeg je postalo jasno da legendarni borac Gattuso postaje bivši.

Utjeha mu može biti što će mu Milan isplatiti 90 posto od iznosa dvogodišnjeg ugovora koji mu je ostao, a nije ga odradio. Nije on jedini koji odlazi.

AC Milan - Bologna, 35. kolo Serie A, 2018/19. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

S njime će sa San Sira i sportski direktor Leonardo kojeg se krivi za lošu selekciju igrača, ali on ima sjajne ponude PSG-a i Brazilskog nogometnog saveza pa ne bi trebao previše tugovati.

Podsjećamo, Rossoneri su okončali sezonu na petom mjestu s bodom zaostatka za Atalantom i Interom koji idu u Ligu prvaka.

Inače, Gattuso je Milan preuzeo od Vincenza Montelle u studenom 2017. godine te je ostvario 40 pobjeda, 22 remija i 20 poraza.

  • +3
Arsenal London - AC Milan, osmina finala Europske lige, 2017/18. Izvor: Profimedia / Autor: N. N. / Profimedia