UNITED - CITY 1:2

U Manchesteru slave plavi, City bolji od Uniteda

09.04.2013 u 15:18

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Cityja upisali su 2:1 pobjedu na Old Traffordu te barem za još jedno kolo prolongirali Unitedovu proslavu naslova prvaka.

'Crveni vragovi' morat će pričekati sa slavljem još jednog naslova prvaka. Iako su očekivali da će to napraviti već protiv gradskih suparnika, Cityja, momčad Roberta Mancinija pokvarila im je planove te su 'građani' pobjedom 2:1 utišali Old Trafford.

Uzvratili su 'građani' na taj način 'crvenim vragovima' za poraz na svome Etihadu u prvom dijelu prvenstva, dobili su i posebno zadovoljstvo koje uvijek sa sobom nosi pobjeda protiv omraženog suparnika, ali unatoč tome, i dalje zaostaju za Unitedom velikih 12 bodova.

Momčad Sir Alexa Fergusona je izgubila nakon sedam uzastopnih trijumfa u Premierligi, a ujedno je prekinut i njezin niz od 12 domaćih pobjeda zaredom. No, u sedam preostalih utakmica United ipak ne bi trebao imati pretežak zadatak zadržavanja velike prednosti.

Prvo poluvrijeme na Old Traffordu nije donijelo previše uzbuđenja i prilika. Najveću je u posljednjoj minuti imao domaći branič Rafael koji je nakon asistencije Robina van Persieja pogodio gredu.

Nastavak je bio puno sadržajniji, a gosti su poveli u 51. minuti nakon pogreške veterana Ryana Giggsa, Velšanin je izgubio loptu, Gareth Barry ju je proslijedio do Samira Nasrija, a ovaj do Jamesa Milnera koji je opalio s ruba kaznenog prostora i svladao Davida de Geu.

Osam minuta kasnije United je došao do izjednačenja. Van Persie je izveo slobodan udarac s desne strane i pronašao pred golom Phila Jonesa. Ovaj je pucao glavom i pogodio u leđa Vincenta Kompanyja od kojeg se lopta odbila u mrežu za 1:1.

Pobjedu Cityju sjajnim je pogotkom osigurao Sergio Agüero u 78. minuti. Argentinac, koji je u igru ušao samo sedam minuta ranije, primio je loptu na 17, 18 metara, sjurio se u šesnaesterac pored nekoliko nemoćnih Unitedovih braniča i onda s desne strane zakucao loptu u bliži kut De Geina gola.

'Građani' su na ovaj način dvije sezone zaredom slavili na Old Traffordu što im nije uspjelo od 1972. godine.

Engleska 1. liga, 32. kolo
Manchester United 1 2 Manchester City
Strijelci
0:1 J. Milner (51') 1:1 V. Kompany (ag, 59')
1:2 S. Agüero (78')
Sastavi
D. De Gea
P. Jones
R. Ferdinand
P. Evra
Rafael
W. Rooney (85' J. Hernández)
R. Giggs
M. Carrick
A. Young (90' S. Kagawa)
D. Welbeck (80' A. Valencia)
R. Van Persie
J. Hart
M. Nastasic
V. Kompany
G. Clichy
P. Zabaleta
Y. Touré
G. Barry
J. Milner
D. Silva (90' J. Lescott)
S. Nasri (71' S. Agüero)
C. Tévez (90' J. Garcia)
Žuti kartoni
W. Rooney 32'
A. Valencia 90'
Rafael 90'
D. Silva 29'
V. Kompany 42'
C. Tévez 85'
P. Zabaleta 90'
G. Barry 90'