BEZ DLAKE NA JEZIKU

U knjizi je uništio Schumachera; izjave koje će odjeknuti Formulom 1

18.04.2023 u 06:07

Bionic
Reading

Šef Haasa Guenther Steiner je u svojoj novoj knjizi pokopao Micka Schumachera koji je prošle dvije sezone vozio za njegovu momčad

Haas je Schumachera otpustio na kraju sezone 2022. pa je Nijemac postao rezerva u Mercedesu za Lewisa Hamiltona i Georgea Russella.

Steiner je sada otkrio koliko je Schumacher točno koštao momčad zbog razbijenih bolida. Njegova nova knjiga, pod naslovom Surviving to Drive, opisuje kako je Schumacherova nesreća tijekom prvog treninga na VN Japana koštala Haas 700 tisuća dolara, a ukupni račun za cijelu sezonu i druge nesreće bio je 2,1 milijuna dolara.

Govoreći o skupoj pogrešci u Japanu, zbog koje je Schumacher izletio u zavoju 7 na Suzuki u teškim vremenskim uvjetima, Steiner je bio ljut

'To se dogodilo u jebenom 'krilu'. U krilu! Naravno, bilo je jako mokro na stazi, ali nitko drugi nije uspio uništiti bolid dok su se vozili natrag u boks. Izgubimo bolid nakon pet minuta i sada moramo napraviti drugi. Ne mogu imati vozača za kojeg nisam siguran da može sigurno voziti bolid u sporom krugu. To je jednostavno jebeno smiješno. Koliko bismo ljudi mogli zaposliti sa 700 tisuća dolara? A ja sada moram pronaći taj novac', pisao je Steiner.

Haas je prije nekoliko godina preuzeo strategiju ulaganja u mlade i stao uz Schumachera i Nikitu Mazepina, ali se od tada okrenuo prema iskustvu Kevina Magnussena i Nica Hulkenberga.

'Prvi put kad vozač uništi bolid u sezoni zbog ljudske pogreške, morate to zaboraviti. To je samo jedna od onih stvari i na kraju dana, sranja se ponekad dogode', dodao je Steiner i nastavio:

'Drugi put kad se to dogodi, pomisliš 'sačekaj, ovdje nešto ne štima'.'

Uglavnom, ljubavi između Steinera i mladog Schumija nikada nije bilo, a nakon ovog istupa neće nikada ni biti…