iznenadio mnoge

U Kataloniji svi pričaju o Rakitiću: Hoće li to opet napraviti Realu?

11.08.2017 u 16:06

Bionic
Reading

Nakon što je iznenadio postizanjem golova na posljednje dvije utakmice protiv Reala, uoči novog nedjeljnog obračuna katalonski mediji se pitaju može li Ivan Rakitić ponovo zabiti 'kraljevskom klubu'...

Naš 29-godišnji reprezentativac definitivno nije jedan od glavnih strijelaca u momčadi Barcelone, no u posljednjim utakmicama upravo je on bio taj koji je zabijao u El Clasicu protiv Reala. Dogodilo se to u travnju u Primeri kada je prekrasno zabio s ruba kaznenog prostora u pobjedi na Santiago Bernabeuu, a nedavno na International Champions Cupu ponovo je bio strijelac u trijumfu 3:2.

  • +16
Ivan Rakitić Izvor: Reuters / Autor: ALBERT GEA

'Njegov zadatak nije zabijati, ali Rakitić je jedan od onih kompletnih igrača koji se ponekad upišu u listu strijelaca. A kad se to dogodi protiv Reala, sreća je dvostruka,' piše o Ivanu katalonski dnevnik Sport koji se nada da će i treći put u nizu zabiti madridskom klubu:

'Hrvat dočekuje Superkup u odličnoj formi, uz punu podršku trenera Ernesta Valverdea kao jedan od ključnih igrača sredine terena.'

Autor: YouTube

Spomenuti list naglašava kako je Rakitićevo mjesto u prvoj momčadi prilično sigurno ako do kolovoza u svlačionicu ne dođe neko zvučno pojačanje, a jedini koji mu je trenutno konkurencija na njegovoj poziciji je mladi Sergi Roberto koji će na pravu priliku ipak morati još malo pričekati..