ODBOJKA

U jednom danu 33 utakmice i 250 sudionika

15.11.2011 u 09:19

Bionic
Reading

Toliko kadetkinja i kadeta te juniorki i juniora sudjeluje na zagrebačkom prvenstvu

Čak 250 zagrebačkih juniorki i juniora te kadetkinja i kadeta sudjelovalo je na gradskom prvenstvu. U dvorani Mladosti u Domu odbojke Bojan Stranić uza Savu u jednom danu odigrane su 33 utakmice!

'Turniri najmlađih kadetkinja i kadeta (godište 1999. i mlađi), mlađih kadetkinja i kadeta (godište 1997. i mlađi) i kadetkinja i kadeta (godište 1995. i mlađi) te juniorki i juniora (godište 1993. i mlađi) održavaju se jednom u mjesecu od listopada do svibnja', kaže Nino Matjačić, izbornik gradskih ženskih selekcija i trener hrvatske ženske juniorske reprezentacije.

Pod budnim nadzorom stručnjaka u dvorani Mladosti nastupili su ženski sastavi mladih odbojkašica iz Novog Zagreba, Zagreba, Olimpika, Don Bosca, Multibibusa, Dubrave, Orla, Super cura, Medicinara, Mladosti i Medveščaka.

U muškoj konkurenciji sudjelovali su mladi igrači iz Mladosti, Zagreba, Croatije, Medicinara i Medveščaka.

Nino Matjačić bio je izbornik hrvatske ženske kadetske reprezentacije koja je upravo u Zagrebu 2003. osvojila zlatnu medalju na Europskom prvenstvu. Matjačič je na krovu Europe bio sa sastavom u kojem su među ostalima igrale Senna Ušić, Hana Čutura, Ivana Miloš i Dijana Reščić.

'S mladima se radi i u ostalim gradovima, poput Poreča, Splita, Kaštela, Osijeka, Vinkovaca i Pule', domeće Matjačić, koji je ravnao zagrebačkom priredbom uz Hrvoja Borovinu, izbornika zagrebačkih muških selekcija i trenera hrvatske muške kadetske reprezentacije. Sve uz stručnu pomoć tehničke tajnice Petre Šćap i stručnog tajnika Zagrebačkog odbojkaškog saveza Vinka Dobrića, bivšeg reprezentativca Mladosti i osvajača brončanih medalja na europskim prvenstvima 1975. i 1979.

Mnogo se toga promijenilo posljednjih godina u odbojci - kad stasaju, mladi odlaze u inozemstvo.

'Eto, izvrsna primačica Karla Klarić, najbolja igračica Mladosti, rođena 1994. godine, već je otišla u inozemstvo, u švicarski klub Volero, koji se natječe u Ligi prvakinja', obavještava Matjačić.

Imaština i neimaština se smjenjuju, no sve dotle dok savezi i klubovi budu ustrajali u radu s mladima rijeka odbojkaških talenata neće presušiti. Dokaz tome je i tradicionalni Božićni mlađekadetski turnir u dvorani Mladosti, koji će 26. prosinca okupiti igračice iz niza hrvatskih gradova, od Zadra i Zagreba do Makarske i Osijeka.