allegri razočarao

U Italiji svi krive istog čovjeka za ispadanje Juventusa: Bez Mandže kao da ne zna...

17.04.2019 u 06:25

Bionic
Reading

Massimialiano Allegri nije se proslavio vodeći momčad Juventusa u četvrtfinalnom dvoboju protiv Ajaxa, a nakon ispadanja iz elitnog klupskog natjecanja veliki su izgledi da neće sljedeće sezone voditi torinski klub...

Teških tjedan dana je iza navijača torinskog kluba. Nakon 1:1 u Amsterdamu i neslavnog poraza od SPAL-a, Juventus je ovog utorka uz vrlo slabu igru izgubio od Ajaxa u Torinu rezultatom 2:1 i tako se oprostio od nastavka natjecanja u Ligi prvaka.

  • +3
Liga prvaka, četvrtfinale: Juventus - Ajax Izvor: Pixsell / Autor: Mark Kerton/Press Association/PIXSELL

Bio je to treći u nizu dvoboj u kojem je torinski klub vodio pa ostao bez pobjede, a ovaj put to je rezultiralo katastrofom i oproštajem od sna o osvajanju europske krune nakon više od 20 godina, protiv protivnika koji je bio apsolutni autsajder u ovom dvoboju.

Kao glavnog krivca u Italiji vide trenera Massimiliana Allegrija koji nije uspio zadržati visoku formu svoje momčadi do ključnog dijela sezone.

Pitaju se sada mediji i je li zaista Mario Mandžukić bio tako teško ozlijeđen da nije mogao biti nekako zakrpan i pripremljen za ovaj ključni susret nakon kojeg više nema popravnog. Uostalom, Allegri kao da ne zna postaviti momčad bez njega, što je viđeno i protiv SPAL-a.

Nešto također taktički ozbiljno nije štimalo, jer je vezna linija Ajaxa u potpunosti pregazila Cana, Pjanića, Bernardeschija i Matuidija, što se činilo nezamislivo prije same utakmice.

U svakom slučaju, mnogi vjeruju da su Allegrijevi dani u Juventusu odbrojani, no Zinedine Zidane koji je slovio kao idealna zamjena više nije dostupan pa se postavlja pitanje tko bi ga uopće mogao zamijeniti. Jose Mourinho jedno je od slobodnih imena na tržištu, no riječ je o Interovom čovjeku. Pred vlasnicima kluba sada je odlučiti što i kako dalje, a svakako će važnu riječ u svemu imati Cristiano Ronaldo čije će se mišljenje zasigurno saslušati prije nego se odabere eventualni novi trener...