alonso je krivac

U Formuli 1 spremaju se rošade koje je malotko očekivao!

12.09.2017 u 09:36

Bionic
Reading

Ultimatum Fernanda Alonsa McLarenu koji traži prekid suradnje s Hondom čini se da je pokrenuo lavinu reakcija. Španjolac će dobiti što želi, a to će utjecati na mnoge momčadi i vozače...

Uoči Velike nagrade Singapura u elitnom automobilstičkom natjecanju spremaju se promjene koje je prije samo nekoliko tjedana malotko očekivao.

  • +2
Formula 1, Velika nagrada Italije Izvor: Reuters / Autor: POOL

Glavni krivac je Fernando Alonso koji je vršio pritisak na McLaren da prekine suradnju s Hondom koja je britanskoj momčadi isporučivala katastrofalne motore u zadnje tri sezone.

Šefovi iz Wokinga žele zadržati španjolsku zvijezdu, a također su i svjesni da ih je Honda gurnula na samo dno pa čine ovih dana sve kako bi prekinuli ugovor i pritom izbjegli platiti ogromnu odštetu Japancima koja stoji u ugovoru u slučaju tog scenarija.

McLaren bi trebao preći na Renaultove motore od sljedeće sezone, a u cijelu priču uključen je Toro Rosso koji bi trebao preuzeti Hondine pogonske jedinice pa bi japanski proizvođač ostao uključen u Formuli 1 i bez dodatnih potraživanja nakon prekida postojećeg ugovora.

Toro Rosso u cijeloj priči poslužit će kao 'pokusni kunić' Red Bullu koji je spreman također preći na Hondine pogonske jedinice, ali samo ako se u bolidu juniorske momčadi pokažu konkurentnima.

Da bi prekinuli svoj ugovor, 'bikovi' kao dio dogovora namjeravaju dati momčadi Renaulta Carlosa Sainza, a njemački mediji tvrde da će već u Maleziji preći u novu ekipu.

U isto vrijeme Williams koji se nadao dolasku Alonsa prelazi na plan B i namjerava dovesti Roberta Kubicu umjesto Felipea Masse.

Rošada pregršt, a službene potvrde očekuju se već ovog tjedna...