potpora nijemcu

U Ferrariju progovorili o sudbini Sebastiana Vettela: Svoje mišljenje dao i mladi Leclerc...

03.07.2019 u 17:00

Bionic
Reading

Iako nije pobijedio gotovo godinu dana i mnogi su počeli sumnjati u njegove vozačke sposobnosti, ravnatelj Mattia Binotto inzistira da Ferrari i dalje stoji uz Sebastiana Vettela, a podržao ga je i Charles Leclerc...

Njemački vozač proslavio je prošlog vikenda svoj 32. rođendan još jednom ne pretjerano uvjerljivom utrkom u kojoj je doduše u završnici prešao Lewisa Hamiltona na stazi, no bilo je to dovoljno tek za osvajanje četvrtog mjesta.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Sebastian Vettel nije pobijedio još od kolovoza prošle godine i utrke u Belgiji, a njegov strmoglavi pad započeo je ranije u Hockenheimu kada je siguran trijumf upropastio izletivši u šljunčanu klopku.

Bliži se novo izdanje Velike nagrade Njemačke potkraj srpnja, a o Vettelu se danas priča kao o kandidatu za odlazak iz Ferrarija, jer pojavile su se glasine da bi ga mogao zamijeniti Max Verstappen, trenutno najatraktivniji vozač na tržištu. Spominje se čak i povratak Fernanda Alonsa na njegovo mjesto. Talijani zasad uvjeravaju da u tome nema istine.

'Mi već imamo postavu za 2020. godinu!', naglasio je ravnatelj Mattia Binotto još u subotu u Spielbergu, a onda i par dana kasnije u novom intervjuu, što znači da Vettel ipak nije otpisan u Maranellu.

Potporu mu je dao i timski kolega.

'Ne mogu govoriti u njegovo ime, ali izgleda motiviraniji nego ikad i naporno radi kako bi izvukao ono najbolje za sebe i momčad. Ne vidim ga kako prestaje voziti na kraju sezone,' smatra Charles Leclerc.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

Dakle, Vettelova pozicija unutar Ferrarija i dalje je čvrsta, a onu priču o svom dobrovoljnom umirovljenju već je ranije demantirao. Još jednu priliku dobit će 2020. godine, no mora znatno popraviti svoj nivo vožnje ako se želi uopće približiti petoj vozačkoj tituli u karijeri...

  • +20
Sebastian Vettel Formula 1 Izvor: Profimedia / Autor: N.N.